71

Μπορεί οι Λέικερς να έχουν τα αστέρια στην ομάδα τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι… δεν χάνουν. Με ηγέτη και σκόρερ τον δαιμόνιο Τσόνσι Μπίλαπς, που σκόραρε 24 πόντους και μοίρασε οκτώ ασίστ, οι Ντιτρόιτ Πίστονς κατάφεραν να επικρατήσουν με 106-96.

Αξιος συμπαραστάτης του Μπίλαπς ήταν ο Μπεν Ουάλας με 12 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ άλλοι τρεις παίκτες των γηπεδούχων είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από την ομάδα του Φιλ Τζάκσον ξεχώρισε η μαγική τετράδα των Σακιλ Ο Νιλ με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, Καρλ Μαλόουν επίσης με 20 πόντους, Κόμπι Μπράιαντ με 19 και Γκάρι Πέιτον με 15 πόντους. Χωρίς συμπαράσταση από τον πάγκο όμως…

Στο Κλίβελαντ, οι Καβαλίερς δεν είχαν στην καλύτερη βραδιά τον Λεμπρόν Τζέιμς που έμεινε στους 14 πόντους, κατάφεραν ωστόσο να κάμψουν την αντίσταση των φορμαρισμένων Κλίπερς, επικρατώντας με 103-95. Καλύτερος από τους γηπεδούχους ο Ρίκι Ντέιβις με 27 πόντους και τέσσερα κλεψίματα, ενώ η δεύτερη ομάδα του Λος Αντζελες είχε κορυφαίο τον Σέρβο φόργουορντ Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και πέτυχε 20 πόντους.

Στο Ιστ Ράδερφορντ, με δύο τρίποντα από τον Ντέιβιντ Ουέσλεϊ, που τελείωσε με το ματς με 20 πόντους, στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι Χόρνετς επικράτησαν εκτός έδρας των Νετς με 88-85. Κορυφαίος για τη Νέα Ορλεάνη ήταν και πάλι ο Μπάρον Ντέιβις με 25 πόντους, ενώ για το Νιου Τζέρσεϊ πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρίτσαρντ Τζέφερσον με 16.

Στη Μινεάπολη, ο Κέβιν Γκαρνέτ με 26 πόντους, 11 ριμπάουντ και οκτώ ασίστ οδήγησε τους Τίμπεργουλβς στη νίκη με 89-76 κόντρα στο Ντένβερ, από το οποίο ξεχώρισε ο Γεωργιανός Τσικιτισβίλι με 14 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Στο Μιλγουόκι, νίκη για την Ατλάντα με 101-93 κόντρα στους Μπακς. Κορυφαίος των Χοκς και της συνάντησης ο Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ για τα «ελάφια» οι 17 πόντοι του Τιμ Τόμας δεν ήταν αρκετοί.

Στο Σαν Αντόνιο, με 21 πόντους από τον Τιμ Ντάνκαν και τις τρίποντες βόμβες των Πάρκερ και Τζινόμπιλι, οι Σπερς επικράτησαν των Ουόριορς με 94-81. Από το Γκόλντεν Στέιτ ξεχώρισε ο Έρικ Νατμπίερ με 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Στο Φοίνιξ, ο Αμάρε Στάντεμαϊρ είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ στη νίκη των Σανς επί των Μπουλς με 95-82. Κορυφαίος του Σικάγο ο «γερόλυκος» Κένταλ Γκιλ με 23 πόντους.

Τέλος στο Σιάτλ, πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους Χιτ με 105-98, με τους Λαμάρ Όντομ και Έντι Τζόουνς να τελειώνουν το ματς με 21 και 20 πόντους αντίστοιχα. Καλύτερος των Σόνικς ο Ρόναλντ Μάρεϊ με 31 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κλίβελαντ-Λος Αντζελες Κλίπερς 103-95
Νιού Τζέρσεϊ-Νέα Ορλεάνη 85-88
Ντιτρόιτ-Λος Αντζελες Λέικερς 106-96
Μιλγουόκι-Ατλάντα 93-101
Μινεσότα-Ντένβερ 89-76
Σαν Αντόνιο-Γκόλντεν Στέιτ 94-81
Φοίνιξ-Σικάγο 95-82
Σιάτλ-Μαϊάμι Χιτ 98-105



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters