
Στο Ηρώδειο για δύο παραστάσεις το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας των Παρισίων
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας των Παρισίων εμφανίζεται στο Ηρώδειο την Παρασκευή και το Σάββατο, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση, που βασίζεται στο έργο Κλάβιγκο του Γκαίτε και σε χορογραφία του Ρολάν Πετί.
38
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας των Παρισίων εμφανίζεται στο Ηρώδειο την Παρασκευή και το Σάββατο, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, σε μια παράσταση, που βασίζεται στο έργο Κλάβιγκο του Γκαίτε και σε χορογραφία του Ρολάν Πετί.
Ο θρυλικός χορογράφος, σε συνεργασία με τον μουσικό Γκαμπριέλ Γιαρέντ, τον σκηνογράφο Ζαν Μισέλ Βιλμότ και την ενδυματολόγο Λουίζα Σπινατέλι, σχεδίασαν -κατά τους ειδικούς- απλές και ανάλαφρες φόρμες, προκειμένου «να ακούσουν» προσεκτικά τις «διαθέσεις» του έργου, που ανήκει στη νεανική περίοδο του Γκαίτε και στοχάζεται το αιώνιο θέμα του έρωτα και της πίστης, ακροβατώντας ανάμεσα στη λογική και το πάθος, τη μεταφυσική και τη θρησκευτική συνείδηση.
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας των Παρισίων είναι 342 ετών -ιδρύθηκε από τον Λουδοβίκο τον 14ο το 1661- και έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους χορευτές και χορογράφους (Μπαλανσίν, Μπεζάρ, Νόιμαγερ, Πίνα Μπάους κ.λπ.). Αποτελείται από 154 χορευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)







