
Σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σκιαγραφούν το Ολυμπιακό πνεύμα σε έκθεση στο Ηράκλειο
Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο Κρήτης, η έκθεση Ολυμπιακό Πνεύμα και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη. Η έκθεση στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Πάτρα, τη Ρόδο και την Αθήνα.
38
Εγκαινιάσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο Κρήτης, η έκθεση Ολυμπιακό Πνεύμα και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, ψηφιακής φωτογραφίας και βίντεο-κατασκευές. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες συμπεριλαμβάνονται οι Γ.Ψυχοπαίδης, Π.Ζουμπουλάκης, Αχ.Δρούγκας, Φ.Πατρικαλάκης, Ν.Αλεξίου, Γ.Λαζόγκας, Μ. Βαλυράκη, Κ.Τσόκλης, Π.Τέτσης, Β.Τσαλαματά, Κ.Λαζαρίδης, Θ.Ζιαμπάρας, Α.Φασιανός.
Τα περισσότερα από τα έργα αυτά έγιναν αποκλειστικά για την έκθεση Ολυμπιακό Πνεύμα και Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη, γεγονός που της προσδίδει μοναδικότητα και ιδιαίτερο εικαστικό ενδιαφέρον.
Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο δεύτερος μετά το Δήμο Χανίων σταθμός της έκθεσης, η οποία θα ταξιδέψει στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Πάτρα και τη Ρόδο, για να καταλήξει στην Αθήνα το δίμηνο των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Παράλληλα με την έκθεση θα κυκλοφορήσει λεύκωμα 240 σελίδων στα ελληνικά και στα αγγλικά, το οποίο περιλαμβάνει σχολιασμένα όλα τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Οκτωβρίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου Ηρακλείου, με επόμενο σταθμό το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Σχέδιο για Αγιο Φως κανονικά το Πάσχα
- Λάρισα: 78χρονος απείλησε οδηγό λεωφορείου με οπλισμένο ψαροντούφεκο
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο






