43

Στο ποσό των 22.000 λιρών Αγγλίας πωλήθηκε την Τρίτη, σε δημοπρασία του οίκου Lyon and Turnbull, η πρώτη έκδοση του βιβλίου της Τζέιν Όστιν «Περηφάνια και προκατάληψη».

Η τιμή πώλησής του έργου, που εκδόθηκε το 1813, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών υπολόγιζαν να «πιάσει» περίπου 12.000 λίρες Αγγλίας. Σύμφωνα με το BBC, ο πλειοδότης είναι Βρετανός, όμως τα στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Το τρίτομο έργο ανακάλυψε ο υπάλληλος του σκοτσέζικου οίκου Τζον Σίμπαλντ, ερευνώντας διάφορα παλαιά βιβλία που βρίσκονταν σε ιδιωτική αποθήκη του Εδιμβούργου.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η σπάνια πρώτη έκδοση του βιβλίου έρχεται στην επιφάνεια και μάλιστα από τον ίδιο άνθρωπο. Πριν από ένα χρόνο ο Τζον Σίμπαλντ ανακάλυψε το τρίτομο λογοτεχνικό έργο της Όστιν στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου στο Αϊρσαϊρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ