Και άλλη κρουαζιέρα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ετοιμάζει η Ρωσία
Δύο ακόμα ιδιώτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2005, καταβάλλοντας 20 εκατ. δολάρια έκαστος για μια θέση στην πρώτη αποστολή στο Διάστημα αποκλειστικά για τουρίστες, με ρωσικό σκάφος Soyuz.
36
Δύο ακόμα ιδιώτες θα μπορέσουν να επισκεφθούν το Διαστημικό Σταθμό το 2005, καταβάλλοντας 20 εκατ. δολάρια έκαστος στην εταιρεία Space Adventures, τη Ρωσική Υπηρεσία Αεροπλοΐας και Διαστήματος και την RSC Energia, τη μεγαλύτερη αεροδιαστημική βιομηχανία της Ρωσίας.
Οι δύο ταξιδιώτες θα μεταφερθούν στο τροχιακό εργαστήριο με σκάφος Soyuz, στην πρώτη αποστολή στο Διάστημα αποκλειστικά για τουρίστες.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Space Adventures την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, η εταιρεία του έχει ήδη δεχθεί 12 αιτήσεις και θα ανακοινώσει τους νικητές εντός τριμήνου.
Η ίδια κοινοπραξία είχε οργανώσει τις διακοπές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό του Αμερικανού Ντένις Τίτο, το 2001, και του Νοτιοαφρικανού Μαρκ Σάτλγουορθ, την επόμενη χρονιά.
Η NASA, που αρχικά είχε εναντιωθεί στο ταξίδι του Τίτο, ανακοίνωσε πέρυσι λίστα κριτηρίων για τους επίδοξους τουρίστες του Διαστήματος. Απαγορευτική, μεταξύ άλλων, είναι η εγκληματική ή ανέντιμη συμπεριφορά, η κατάθεση ψευδών δηλώσεων, η χρήση παράνομων ουσιών και η κατάχρηση αλκοόλ, καθώς και η συμμετοχή σε οργανώσεις που μπορεί να βλάψουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις διαστημικές επιχειρήσεις.
Μετά την καταστροφή του Columbia το Φεβρουάριο και τη διακοπή των αποστολών με διαστημικά λεωφορεία, μόνο τα ρωσικά Soyuz μπορούν προς το παρόν να προσεγγίσουν το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H εκδίκηση του πιγκουίνου – Το αυστηρό μαύρο κυριάρχησε στις Χρυσές Σφαίρες 2026. Γιατί;
- Σέρρες: «Αποκλείεται να είναι ένας ο δράστης – «Έφυγε» μαρτυρικά» – Συγκλονίζουν οι γονείς του 17χρονου
- Ο Μίκαελ Κάρικ νέος προπονητής της Γιουνάιτεντ – Γιατί η αγγλική ομάδα άφησε στα… κρύα του λουτρού τον Σόλσκιερ
- Απολιθώματα στην Καζαμπλάνκα ίσως ανήκουν στον κοινό πρόγονο των Homo sapiens και των Νεάντερταλ
- Κ. Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση υπέγραψε τη συμφωνία με τη Mercosur χωρίς διαπραγμάτευση και ανταλλάγματα»
- Καμπανάκι για τα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη – Πώς επιδρούν οι τιμές



