Το έμβλημα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Το έμβλημα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, το οποίο θα συνοδεύει στο εξής όλες τις δραστηριότητες του μεγάλου αυτού γεγονότος, παρουσίασαν τη Δευτέρα ο υπουργός Πολιτισμού Ευ.Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, Ευγένιος Γιαννακόπουλος.
71
Το έμβλημα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, το οποίο θα συνοδεύει στο εξής όλες τις δραστηριότητες του μεγάλου αυτού γεγονότος, που θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2004, παρουσίασαν τη Δευτέρα στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, Ευγένιος Γιαννακόπουλος.
Για να δημιουργηθεί αυτό το έμβλημα συγκεντρώθηκαν καλλιτέχνες από τη Νέα Υόρκη, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Σαγκάη, το Ντουμπάι, το Λονδίνο και την Αθήνα, που απεικόνισαν ο καθένας με τον τρόπο του τις αξίες του πολιτισμού τους. «Το έμβλημα μεταφέρει το μήνυμα της Γιορτής των Πολιτισμών» εξήγησε ο υπουργός Πολιτισμού και παρουσιάστηκε τη Δευτέρα εν όψει της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους, προκειμένου να τους συνοδεύει μόνιμα στο μέλλον.
«Θέλαμε το σήμα να παραπέμπει στον Πολιτισμό των Πολιτισμών και στην οικολογική ευαισθησία όλων των πολιτών σε όλο τον κόσμο» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Ο θεσμός της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας» προσέθεσε, «υπερβαίνει το χρονικό ορόσημο του 2004 και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημαντική κληρονομιά για την εξέλιξη του Ολυμπιακού κινήματος».
Για τον πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, «το πνεύμα, η αρμονία, η λογική και ο πολιτισμός ως τρόπος ζωής ντύθηκαν με τα χρώματα του κόσμου, σε μια κυκλική σύνθεση, σύμβολο της οικουμενικότητας». Το έμβλημα απεικονίζει ομόκεντρους κύκλους, στο εσωτερικό των οποίων ξεχωρίζουν έντονα φωτεινά χρώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κούβα: Είναι «ζήτημα χρόνου», λέει ο Τραμπ – Αναφορά σε σχέδιο αφού «τελειώσει» με το Ιράν
- Η Volkswagen κατασκεύασε στρατιωτικά οχήματα εν μέσω οικονομικής πίεσης
- Τραμπ: Και η Βουλή αρνήθηκε να περιορίσει τις εξουσίες του στον πόλεμο κατά του Ιράν
- Ισραήλ: «Δεν θα πάρει μήνες. Θα πάρει εβδομάδες ή ημέρες» η επιχείρηση κατά του Ιράν
- Ιράν: «Και αν αυξηθούν, ας αυξηθούν», λέει ο Τραμπ για τις τιμές των καυσίμων
- Γεραπετρίτης: Η ανάπτυξη των αμυντικών δυνάμεων της Ελλάδας αφορά την κυριαρχία της χώρας


