
Το Λίβερπουλ, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2008
Η πόλη του Λίβερπουλ ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2008, υπερτερώντας μεταξύ των Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Νιουκάστλ και Οξφόρδης. Την επιλογή της πόλης ανακοίνωσε η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Τέσα Τζόουελ.
43
Η πόλη του Λίβερπουλ ανακηρύχθηκε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2008, υπερτερώντας μεταξύ των Μπρίστολ, Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Νιουκάστλ και Οξφόρδης.
Την παραπάνω είδηση ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Τέσα Τζόουελ. Όπως αναφέρουν τώρα οι άνθρωποι που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Λίβερπουλ, τα οφέλη για την πόλη θα είναι τεράστια.
Σύμφωνα με αυτούς, η ανακήρυξη του Λίβερπουλ σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας, καθώς θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 14.000 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, σημαντικά θα είναι τα οφέλη και για τον τουρισμό.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η Βρετανίδα βουλευτής Λουίζ Έλμαν δήλωσε: «Είναι μία τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη του Λίβερπουλ και επιπλέον μία μεγάλη πρόκληση. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία αυτή και να αναδείξουμε τις τέχνες ως το κέντρο της πνευματικής μας αναγέννησης».
Από την πλευρά της η κ. Τζόουελ δήλωσεστο BBC ότι ο συναγωνισμός ήταν «εκπληκτικός» και πως όλες οι υποψηφιότητες ήταν υψηλών προδιαγραφών.
Ξεχώρισε, ωστόσο, το Λίβερπουλ, γιατί οι πρωτοβουλίες που περιγράφονταν στο φάκελο υποψηφιότητας «αγκάλιαζαν» ολόκληρη την πόλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)







