Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για δηλώσεις συμμετοχής στην «Παράξενη Οθόνη»
Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τους νέους δημιουργούς που επιθυμούν να μετάσχουν στο Ανοιχτό Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ πειραματικών ταινιών, νέων μέσων και ντοκιμαντέρ «Παράξενη Οθόνη», που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.
43
Στις 30 Ιουνίου λήγει η προθεσμία για τους νέους δημιουργούς που επιθυμούν να μετάσχουν στο Ανοιχτό Οπτικοακουστικό Φεστιβάλ πειραματικών ταινιών, νέων μέσων και ντοκιμαντέρ «Παράξενη Οθόνη».
Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και αποτελεί μια συνάντηση έργων και δημιουργών που ασχολούνται με τα οπτικοακουστικά, το βίντεο, τα πολυμέσα, το φιλμ, τις performance κ.ά.
Στόχος του είναι να αναδείξει έργα και καλλιτεχνικές ιδέες, που με ασυνήθιστες φόρμες του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και άλλων κυρίαρχων δομών θέασης, αναζητούν το κοινό τους με διαφορετικούς τρόπους και «δρόμους».
Στην «Παράξενη Οθόνη», που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2003, μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί πειραματικού βίντεο, video-art, νέων μέσων και ντοκιμαντέρ.
Οι υποψήφιες ταινίες πρέπει να εντάσσονται στο παραπάνω γενικό πλαίσιο μορφικής αναζήτησης, του πειραματισμού, της αμεσότητας, της αφαίρεσης, της «άλλης» αφήγησης και να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες ή να αξιοποιούν παλαιότερες με καινούριους τρόπους.
Το forma των ταινιών που θα προβληθούν πρέπει να είναι σε miniDV, ανεξάρτητα από το forma που έχουν παραχθεί, να έχουν δημιουργηθεί τα τρία τελευταία χρόνια (2000-2003), ενώ η διάρκειά τους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 λεπτά.
Για την έγκυρη συμμετοχή είναι απαραίτητα: αντίγραφο της ταινίας σε VHS, βιογραφικό του συμμετέχοντος δημιουργού, περίληψη της ταινίας (50-80 λέξεις), φωτογραφίες του φιλμ και αίτηση συμμετοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Γυμναστική: Η άσκηση – έκπληξη που μας ηρεμεί
- Βροχές με… ήλιο σήμερα – Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα
- Ημέρα Μνήμης Μελίνα Μερκούρη: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία
- Σχέση: Πώς επηρεάζει την επιτυχία στη δουλειά σου;
- ΤΕΑ: Δεύτερη σύνταξη έως 300 ευρώ από τα επαγγελματικά ταμεία
- Το ντόμινο της κρίσης: Από τη Διώρυγα του Σουέζ στο καλάθι του καταναλωτή



