
«Λουκέτο» στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους για δύο ημέρες
Κλειστά θα παραμείνουν τις επόμενες δύο Κυριακές, 1 και 8 Ιουνίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει οι αρχαιοφύλακες.
43
Κλειστά θα παραμείνουν τις επόμενες δύο Κυριακές, 1 και 8 Ιουνίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με το Βήμα την Τετάρτη, οι αρχαιοφύλακες ζητούν από το υπουργείο Πολιτισμού την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη 1.100 οργανικών θέσεων σε όλη τη χώρα, την εφαρμογή της συλλογικής συμφωνίας του 2002, την καταβολή δεδουλευμένων και την αναπροσαρμογή του ύψους της αμοιβής για εργασία πέραν του δεκαπενθημέρου.
Όπως αναφέρουν, εάν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 30 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]
- Περισσότερους από 1.200 νεκρούς θρηνεί ο Λίβανος – Το Ισραήλ κινείται για την κατοχή του νοτίου μέρους της χώρας
- Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο
- Το Ιράν «στέκεται» στον πόλεμο με όπλο την «οικονομία της αντίστασης»
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς… έγινε γήπεδο! (pics)







