38

Μούσκεψαν έργα του Σαλβαντόρ Νταλί, που παρουσιάζονται σε αίθουσα του δημαρχείου του Λονδίνου, όταν κατά λάθος ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης και από τα ταβάνια άρχισαν να τρέχουν νερά.

Σύμφωνα με το ArtDaily, το ύψος της καταστροφής υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες δολάρια, αφού βράχηκαν δεκάδες λιθογραφίες και χάλκινα γλυπτά του Ισπανού καλλιτέχνη.

Η διευθύντρια της έκθεσης νατιμετώπισε με ψυχραινία το συμβάν λέγοντας ότι το νερό ήταν πολύ, αλλά η ζημιά όχι τόσο μεγάλη, αν και ακόμη δεν μπορεί να γίνει ακριβής εκτίμηση. Πάντως όσοι επισκέπτες βρίσκονταν στην αίθουσα την ώρα που άνοιξε το σύστημα πυρόσβεσης αντιμετώπισαν με χιούμορ την κατάσταση και τη βρήκαν αρκετά σουρεαλιστική.

«Νομίζω ότι ο Νταλί θα το ενέκρινε αυτό που έγινε. Εξάλλου, ό,τι έκανε είχε στόχο να σοκάρει και να τραβήξει την προσοχή» Ήταν μία εικόνα αναρχίας και χάους, την οποία ο Νταλί θα λάτρευε» συμπλήρωσε η ίδια.

Μέχρι στιγμής την έκθεση, που λειτουργεί από τον ιούνιο του 2000, έχουν επισκεφθεί 600.000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ