Το τσάι δρα προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες
Ουάσινγκτον: Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αποτρέπει τις κυτταρικές αλλοιώσεις που οδηγούν στην εκδήλωση καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Ουάσινγκτον: Η συστηματική κατανάλωση τσαγιού αποτρέπει τις κυτταρικές αλλοιώσεις που οδηγούν στην εκδήλωση καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων, αναφέρεται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Έρευνας Διατροφής στο Μέριλαντ, έλαβαν μέρος 16 άτομα. Στην πρώτη φάση της, που χρησίμευσε ως περίοδος ελέγχου, όλοι οι συμμετέχοντες, για διάστημα τριών εβδομάδων, κατανάλωναν μείγμα νερού και ζάχαρης το οποίο είχε γεύση ανάλογη με αυτήν του τσαγιού. Στη δεύτερη φάση, οι 16 εθελοντές έπιναν καθημερινά πέντε κούπες τσάι.
Σύμφωνα με τα ευρήματα, μετά το πέρας της δεύτερης φάσης, παρατηρήθηκε πτώση στα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL) σε ποσοστό που άγγιζε το 10%. Όσον αφορά στα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης, δεν σημειώθηκε καμία αλλαγή.
Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο διαιτολόγος Τζέφρεϊ Μπλάμπεργκ του Πανεπιστημίου Τάφτς στη Βοστόνη, το τσάι είναι πλούσιο σε φυτοχημικές ουσίες που έχουν αντιοξειδωτική δράση και λειτουργούν προστατευτικά στην καταστροφή των κυττάρων του DNA από τις ελεύθερες ρίζες.
«Η κατανάλωση τσαγιού και ειδικότερα πράσινου δρα προστατευτικά ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, όπως οι κακοήθειες και τα καρδιαγγειακά νοσήματα» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας και του Συμβουλίου Τσαγιού των ΗΠΑ.