Σε ποιον ανήκουν τα δικαιώματα του ήχου της απόλυτης σιωπής;
Σε εξαψήφιο ποσό ορίστηκε η αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει μουσικός, ο οποίος είχε την ατυχή μάλλον έμπνευση να περιλάβει στον τελευταίο του δίσκο ένα λεπτό απόλυτης σιγής. Ο μουσικός κατηγορήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε ξένη πνευματική ιδιοκτησία.
38
Σε εξαψήφιο ποσό ορίστηκε η αποζημίωση που πρέπει να καταβάλει ο μουσικός Μάικ Μπατ, ο οποίος είχε την ατυχή μάλλον έμπνευση να περιλάβει στον τελευταίο του δίσκο ένα λεπτό απόλυτης σιγής. Ο μουσικός κατηγορήθηκε ότι ιδιοποιήθηκε ξένη πνευματική ιδιοκτησία.
Σύμφωνα με το BBC, ο Μάικ Μπατ, που γνώρισε επιτυχία στη δεκαετία του 1970, κατηγορήθηκε για λογοκλοπία από τους υπεύθυνους για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων του Αμερικανού συνθέτη Τζον Κέιτζ. Ο Κέιτζ πρώτος είχε περιλάβει ένα κομμάτι… απόλυτης σιωπής με τίτλο 433" σε δίσκο που κυκλοφόρησε το 1952.
Πάντως, ο Μπατ συμφώνησε να πληρώσει το εξαψήφιο ποσό στο Ίδρυμα Τζον Κέιτζ, προκειμένου να μην φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και μάλιστα δηλώνει ανακουφισμένος για την κατάληξη του θέματος.
Μιλώντας στο BBC εξηγεί: «Πληρώνω το ποσό σε μια ένδειξη αναγνώρισης και σεβασμού στο πρόσωπο του μουσικού Τζον Κέιτζ». Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Κέιτζ, μέσω εκπροσώπου, δήλωσε ότι «η τιμή αποκαταστάθηκε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Ο σύζυγος της Κρίστι Νόεμ ίσως δεν τη χωρίσει παρά το σκάνδαλο με τον Λεβαντόφσκι – «Το θεωρεί αποστολή από τον Θεό»
- Κένυα: Τουλάχιστον 23 πνίγηκαν από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το Ναϊρόμπι
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης
- Άρης: Αλλάζει την άμυνα ο Γρηγορίου ενόψει Ατρομήτου
- Στις φλόγες φορτηγό στη Θεσσαλονίκη που μετέφερε ψυκτικό υγρό

