38

Εξακόσιες άγνωστες αρχαιότητες από τη γη της Αργολίδας θα εκτεθούν στο ανανεωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας για επανέκθεση των συλλογών του μουσείου, καθώς και τον εμπλουτισμό τους με νέα εκθέματα από τους θησαυρούς των αποθηκών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, για την επανέκθεση των συλλογών απαιτούνται περίπου 600.000 ευρώ και διάστημα τριών χρόνων. Το Μουσείο Ναυπλίου με 550 τ.μ. εκθεσιακό χώρο φιλοδοξεί να ανακτήσει τη χαμένη αίγλη του σε μια περιοχή με πολλά και αξιόλογα μουσεία και πλούτο ευρημάτων.

Την πρόταση για την επανέκθεση υπέβαλε στο ΚΑΣ ο προϊστάμενος της Εφορείας Αργολίδας Αλέξανδρος Μάντης. Η απόφαση για την επανέκθεση ελήφθη για δύο κυρίως λόγους. Αφενός, το μουσείο αποδυναμώθηκε έπειτα από την μεταφορά 370 εκθεμάτων στο νέο Μουσείο Μυκηνών και άλλων 50 στα Μουσεία Νεμέας, Κορίνθου και Ισθμίας. Αφετέρου, τα κτιριολογικά και εκθεσιακά προβλήματα έπρεπε κάποια στιγμή να λυθούν, αφού το μουσείο στεγάζεται σε κτίριο του 1713 (πρώην αποθήκη του στόλου) με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις.

Η αναδιάταξη των εκθεμάτων στους δύο ορόφους του μουσείου θα γίνει κατά ενότητες και με πλούσια τεκμηρίωση σε χάρτες, στοιχεία τα οποία έλειπαν μέχρι τώρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ