Νέα πτέρυγα 2.600 τ.μ. για το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, προσθέτοντας στον ήδη υπάρχοντα εκθεσιακό χώρο άλλα 2.600 τ.μ. Τη νέα πτέρυγα θα εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός στις 7 Σεπτεμβρίου.
38
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της νέας πτέρυγα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ), η οποία θα εγκαινιάστει στις 7 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Η νέα πτέρυγα προσθέτει 2.600 τ.μ. στα ήδη υπάρχοντα 1.500, ολοκληρώνει το σχέδιο του ΜΜΣΤ και δημιουργεί ένα υπερσύγχρονο μουσείο με νέους εκθεσιακούς και αποθηκευτικούς χώρους, εργαστήρια καλλιτεχνών, αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, καφέ και πωλητήριο αντικειμένων τέχνης.
Παράλληλα με τη νέα πτέρυγα θα εγκαινιαστεί και η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γερμανού φωτογράφου Χέρμπερτ Λιστ (1903-1975) με τίτλο Το μαγικό βλέμμα. Η έκθεση θα περιλαμβάνει 220 πρωτότυπα έργα σε πέντε ενότητες. Μέρος της θα είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα.
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ΜΜΣΤ στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Fotografia Metafisica: Η μυστική ζωή των πραγμάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση


