Ταξιδέψτε στο Διάστημα με 100.00 ευρώ (μόνο) λέει η «ειδικευμένη» Space Adventures
Συμφωνία που θα επιτρέπει σε όλους να ταξιδεύουν στο Διάστημα «έκλεισε» η Space Adventures, η εταιρεία που οργάνωσε τους διαστημικούς περιπάτους των Ντένις Τίτο και Μάρκ Σάτλγουορθ. «Δεν είναι πιο επικίνδυνο από την ορειβασία» λέει χαρακτηριστικά.
30
Συμφωνία που θα επιτρέπει σε όλους να ταξιδεύουν στο Διάστημα «έκλεισε» η Space Adventures, η εταιρεία που οργάνωσε τους διαστημικούς περιπάτους των εκατομμυριούχων Ντένις Τίτο και Μάρκ Σάτλγουορθ. «Δεν είναι πιο επικίνδυνο από την ορειβασία» λέει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Νew Scientist, η συμφωνία της Space Adventures έγινε με την επίσης αμερικανική ΧCOR, η οποία θα αναλάβει την κατασκευή του ειδικού «διαστημόπλανου» με το όνομα Xerus. Αυτό θα εκτοξεύεται πάνω από τη στρατόσφαιρα και θα κάνει το γύρο της Γης σε ύψος 100.000 χιλιομέτρων. Οι πρώτες δοκιμές αναμένεται να αρχίσουν σε 18 μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικούς μήνες, η Space Adventures είχε υπογράψει ανάλογη συμφωνία με ρωσική εταιρεία, προκειμένου η τελευταία να κατασκευάσει το Cosmopolis 21. Ωστόσο, το σχέδιο δεν προχώρησε.
«Το ταξίδι στο Διάστημα δεν θα είναι βέβαια τελείως ακίνδυνο, αλλά σίγουρα δεν θα είναι πιο επικίνδυνο από μια εκδρομή για ορειβασία» διευκρίνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλεξάνδρεια: Λύκοι κάνουν βόλτα έξω από σπίτια – Βίντεο ντοκουμέντο
- Παραίτηση – βόμβα της επικεφαλής της OpenAI Robotic – Ο ρόλος του Πενταγώνου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ



