Εγκαινιάζεται την Τρίτη στη Βενετία η έκθεση για τη ζωή στο Βυζάντιο
Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας εγκαινιάζεται την Τρίτη η έκθεση «Η προσέγγιση του βυζαντινού ανθρώπου μέσα από τα μάτια ενός συλλέκτη», που περιλαμβάνει 217 αντικείμενα της συλλογής Τσολοζίδη.
43
Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών της Βενετίας εγκαινιάζεται την Τρίτη η έκθεση «Η προσέγγιση του βυζαντινού ανθρώπου μέσα από τα μάτια ενός συλλέκτη», που περιλαμβάνει 217 αντικείμενα της συλλογής Τσολοζίδη.
Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.
Αναφερόμενος στη σημασία της διοργάνωσης της έκθεσης, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Βενετία όπου βρίσκεται δήλωσε:
«Η Βενετία, όπως ξέρετε, είχε στενούς δεσμούς με τη Bυζαντινή Aυτοκρατορία. Είναι λοιπόν το κατάλληλο μέρος να προβάλουμε τον πολιτισμό μας.
»Όχι με τον κλασικό τρόπο των εικόνων ή των μεγάλων αντικειμένων, αλλά μέσα ακριβώς από τα μάτια ενός συλλέκτη, που είχε τις δικές του προτεραιότητες, τις οποίες τώρα μπορούμε να τις δούμε και εμείς ως επισκέπτες αυτής της πολύ σημαντικής έκθεσης, εδώ σ ένα ίδρυμα όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο της Βενετίας, που είναι από τα πιο σημαντικά ινστιτούτα του είδους του και τιμά την ελληνική επιστήμη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Γιουβέντους – Πίζα
- Επιβλητικός Άρης Betsson με το Μαρούσι Betsson (102-76) – Επιστροφή από το -11 το Περιστέρι Betsson (82-74)
- Βίντεο από Nτουμπάι: Θραύσματα πυραύλου έπεσε σε ΙΧ – Νεκρός ο οδηγός
- Αταλάντα – Ουντινέζε 2-2: Έμεινε πίσω στη μάχη της Ευρώπης η ομάδα του Μπέργκαμο
- Φωτιά στο κτίριο του παλαιού Λιμεναρχείου στην Πάτρα
- Ντουμπάι: Καπνός σε πολυώροφο κτίριο στη μαρίνα – Αναφορές για εκρήξεις

