Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα από Κ.Σημίτη – Αιχμές από ΝΔ
Την ερχόμενη Παρασκευή, θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, ο πρωθυπουργός. Αποδέχθηκε την πρόσκληση ο Κ.Καραμανλής. Αργησε να καλέσει τα κόμματα ο κ. Σημίτης, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα, θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή στις 10:30, και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τη γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο.
Θετικά ανταποκρίθηκε ο Κώστας Καραμανλής στην πρόσκληση του πρωθυπουργού. Ερωτηθείς σχετικά, ο αρχηγός της ΝΔ δήλωσε ότι «βεβαίως θα αποδεχθώ, γιατί πρόκειται για εθνική υπόθεση· άλλωστε ο κ. Σημίτης είναι εκείνος ο οποίος παγίως αρνείται την εθνική συννενόηση».
Εξάλλου, η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη άφησε αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Σημίτης άργησε να καλέσει τα κόμματα και τόνισε ότι «θα είμασταν πιο αποτελεσματικοί, εάν υπήρχε συγκεκριμένη πολιτική για το κείμενο της Αγκυρας». Η ίδια ανέφερε ακόμα ότι τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και υπογράμμισε πως το κυβερνητικό μέτωπο θα πρέπει να είναι ενωμένο, ενώ το εθνικό, θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Διαξιφισμοί Πρωτόπαπα – Ρουσόπουλου
Για λαϊκισμό, μιζέρια, μικροψυχία και έλλειψη πολιτικής, όσον αφορά στα εθνικά θέματα κατηγόρησε την ΝΔ, την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο πρωθυπουργός ψεύδεται, ο Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις δεν τιμούν την ΝΔ και έρχονται σε αντίθεση με το αίσθημα του ελληνικού λαού.
Απαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος έκανε λόγο για υπεύθυνη στάση του κόμματός του και επισήμανε ότι «προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ο κ. Πρωτόπαπας επιμένει στην πάγια τακτική του να κατηγορεί τους άλλους για όσα βαραίνουν την κυβέρνηση».
Επιπλέον, τόνισε ότι «η ΝΔ εκφράζει την απαίτηση του ελληνικού λαού για ομοψυχία, καλώντας χρόνια τώρα τον πρωθυπουργό να δεχθεί τη θεσμοθέτηση του διαλόγου και της συνενόησης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων».
Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την ανησυχία της κυβέρνησης για την πορεία των εθνικών θεμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είπε μερικά πράγματα, τα οποία περίπου γνωρίζαμε όλοι, και σήμερα τα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα».