Υπέρ της ίδρυσης κέντρου για τον πολιτισμό στη Νέα Υόρκη Βενιζέλος και Ναβάσκι
Η δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τη σχέση δημοκρατίας και πολιτισμού αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αμερικανός δημοσιογράφος Βίκτορ Ναβάσκι.
38
Η δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου στη Νέα Υόρκη με αντικείμενο τη σχέση δημοκρατίας και τέχνης, δημοκρατίας και πολιτισμού αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο διακεκριμένος Αμερικανός δημοσιογράφος, καθηγητής στη σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Columbia και εκδότης του περιοδικού The Nation, Βίκτορ Ναβάσκι.
Πρόκειται, όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση, για ένα σχέδιο που είναι πολύ σημαντικό για τους σκοπούς της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας και το οποίο θα προωθηθεί από τώρα και έως το 2004.
«Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο κέντρο στην καρδιά της Νέας Υόρκης, σε ένα πολύ έγκυρο πανεπιστήμιο, μπορεί να προωθήσει τους σκοπούς μας, που είναι σκοποί του οικουμενικού πολιτισμού βέβαια» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Ναβάσκι, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που συνάντησε στην Ελλάδα με στόχο τη δημιουργία του κέντρου αυτού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φινλανδία: Ο πρόεδρος Στουμπ επιδιώκει σχέδιο για την ασφάλεια της Αρκτικής μέχρι την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ
- Το Μαρόκο υπέγραψε τον ιδρυτικό χάρτη του Συμβουλίου Ειρήνης (pics)
- Οι δυο όροι της ΕΠΟ στον Λανουά πήγαν στα σκουπίδια
- ΕΟΔΥ: 7 θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα, οι εισαγωγές παραμένουν σε επικίνδυνα επίπεδα
- Ακίνητα: Έρχεται απογραφή σπιτιών – Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες
- ΗΠΑ: Η ICE έχει συλλάβει τουλάχιστον τέσσερα παιδιά στη Μινεσότα, ανάμεσά τους έναν 5χρονο


