Παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο το «πρωτότυπο» της Αθηνάς και του Φοίβου
Παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το κωδωνόσχημο γυναικείο ειδώλιο που έγινε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του Φοίβου και της Αθηνάς, των μασκότ των Αγώνων του 2004. Το ειδώλιο παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Ευ.Βενιζέλος.
30
Παρουσιάστηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το κωδωνόσχημο γυναικείο ειδώλιο που έγινε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία του Φοίβου και της Αθηνάς, των μασκότ των Αγώνων του 2004. Το ειδώλιο παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία της προέδρου της «Αθήνα 2004» Γιάννας Αγγελοπούλου.
«Η προϊστορική αυτή κούκλα έρχεται να συναντήσει όλα τα παιδιά του 21ου αιώνα» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού επισημαίνοντας ότι η Αθηνά και ο Φοίβος έχουν ήδη αποκτήσει διεθνή δημοσιότητα. Η κούκλα-πρόγονος του Φοίβου και της Αθηνάς εκτίθεται στο βάθος του κεντρικού χώρου του μουσείου, στην αίθουσα του Βωμού.
Ο κ. Βενιζέλος ανάφερε ότι η εικόνα του ειδωλίου θα αναπαραχθεί με πολλούς τρόπους, από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και την Ανώνυμη Εταιρεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Από την πλευρά της, η Γιάννα Αγγελοπούλου σημείωσε ότι ως Έλληνες πρέπει να είμαστε περήφανοι που έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε την ιστορία μας.
Στη συνέχεια, ο διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ξενάγησε τον υπουργό και την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» στην αίθουσα που στεγάζεται σήμερα το κωδωνόσχημο γυναικείο ειδώλιο και άλλα σχετικά εκθέματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πότε θα παίξει η Σάκκαρη κόντρα στην Αντρέεβα για τον δεύτερο γύρο του Australian Open
- Ταυτοποιήθηκε με τη βοήθεια ΑΙ ο ναζί μιας από τις πιο ανατριχιαστικές φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
- Ο Κωστούλας έβαλε… φωτιά στο «X» με το «ψαλιδάκι»: «El Babinho, το αστέρι της Μπράιτον είναι εδώ» (vids)
- Σεισμός 4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Λακωνίας
- Η Ιαπωνία σπάει ρεκόρ στους τουρίστες, με τους Κινέζους ωστόσο να της γυρνούν την πλάτη – Ο στόχος για το 2030


