38

Το έργο του Πικάσο Κεφάλι Γυναίκας (Tête de Femme) βγαίνει στο σφυρί από τον οίκο Christies της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο μεγάλης δημοπρασίας ιμπρεσιονιστικών έργων που έχει προγραμματιστεί για το Μάιο. Φιλοτεχνήθηκε το 1903 και ανήκει στη Μπλε Περίοδο του Πικάσο.

Σύμφωνα με το ArtDaily, ο Πικάσο είχε δωρίσει τον πίνακα -που έχει διαστάσεις 38Χ30- στο Γάλλο ποιητή και εισηγητή του όρου σουρεαλισμός, Γκιγιόμ Απολιναίρ. Τον Απρίλιο του 2001 το έργο βγήκε σε δημοπρασία στο Παρίσι, τον Απρίλιο του 2001, αλλά τότε δεν είχε βρει αγοραστή.

Τώρα, το Κεφάλι Γυναίκας με τα κατεβασμένα μάτια ξαναβγαίνει σε δημοπρασία στις 7 Μαΐου με την εκτίμηση ότι θα πωληθεί από 800.000 έως 1.200.00 δολάρια. Το ρεκόρ για έργο του Πικάσο από την Μπλε Περίοδο είναι τα 55 εκατ. δολάρια και σημειώθηκε το 2000.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ