
Έκανε το καθήκον του ο Παναθηναϊκός, 3-1 τη Ξάνθη
Οι μαθηματικές ελπίδες για έξοδο στο Champions League δεν έχουν τελειώσει για τον ΠΑΟ, αφού έκανε το καθήκον του παρά τις πολλές απουσίες επικρατώντας 3-1 της Ξάνθης, που προηγήθηκε στη Λεωφόρο. Ο Βαζέχα με δύο γκολ ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής...
26
Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ των δυο γκολ τον «γερόλυκο» Κριστόφ Βαζέχα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την Ξάνθη σε αγώνα της 25ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α Εθνικής, ο οποίος έγινε στη Λεωφόρο και διατηρεί τις λίγες ελπίδες του για μια θέση στο Champions League.
Οι «πράσινοι» που έπαιζαν στη Λεωφόρο, αλλά το μυαλό τους βρισκόταν στην έκβαση του μεγάλου ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, «καρδιοχτύπησαν» στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, από την αξιόμαχη Ξάνθη, η οποία, μάλιστα, κατάφερε να προηγηθεί στο 24 με τον Σταύρο Λαμπριάκο, στην δεύτερη επίσκεψή της στην εστία των γηπεδούχων.
Ο Παναθηναϊκός, που αγωνιζόταν χωρίς εννέα βασικούς παίκτες του και με τον τιμωρημένο προπονητή του Σέρxιο Μαρκαριάν να δίνει οδηγίες από την εξέδρα, συνήλθε στη συνέχεια και με τον 38χρονο Βαζέχα να παίζει σαν… έφηβος παρέσυρε τους συμπαίκτες του στον δικό του ρυθμό. Ετσι, ήταν θέμα χρόνου η ισοφάριση, που ήλθε τελικά στο 32. Μετά από σέντρα του Μικάελσεν η μπάλα έφθασε στον Βαζέχα, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.
O Παναθηναϊκός με τους Βλάοβιτς και Γιάρνι, πήρε τότε μπροστά για τα καλά και έτσι οι φιλοξενούμενοι, που έχουν εξασφαλίσει ήδη την συμμετοχή τους στο Κύπελλο UEFA, περιορίστηκαν σε ρόλο κομπάρσων. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν προβλήματα οργάνωσης στο παιχνίδι τους, λόγω των πολλών νέων παικτών στην ενδεκάδα, έφθαναν εύκολα στην εστία της Ξάνθης.
Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να «καθαρίσει» γρήγορα τον αγώνα και να … παρακολουθεί απερίσπαστος την εξέλιξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.
Το … δεύτερο βήμα για την υλοποίηση του στόχου των «πρασίνων» έγινε στο 48 όταν ο Μίλτος Σαπάνης μετά από σέντρα του Γιάρνι και πάσα του Βόκολου πέτυχε το πρώτο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Μετά το 3-1 με το γκολ του Βαζέχα στο 75΄, από μπαλιά του Βλάοβιτς ο αγώνας… είχε λήξει ουσιαστικά και έτσι οι παίκτς των δύο ομάδων το μόνο που έκαναν ήταν να περιμένουν το σφύριγμα της λήξης.
Να σημειωθεί ακόμη, ότι πρίν από την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στην μνήμη του Δημήτρη Δημητρίου.
Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Πίτσος, Χένρικσεν, Βόκολος, Γκαλέτο, Σαπάνης, Μικαέλσεν, Γιάρνι (74΄Σάριτς), Βλάοβιτς (89΄Δάρλας), Βαζέχα.
Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Ζαμπρόπουλος, Βάλλας, Κορδονούρης, Γκάγκερ, Λάϊτνερ, Παπαδημητρίου, Ζωγραφάκης (80΄Καούνος), Μπα, Λαμπριάκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ο πρωθυπουργός της «αριστείας» θα δώσει συγχωροχάρτι για τις «υπηρεσίες» του κ. Λαζαρίδη στα σκάνδαλα;
- Καρκίνος θυρεοειδούς – από τι εξαρτάται η εξέλιξή του;
- Η ήττα του Ορμπανισμού δείχνει το μέλλον του Μητσοτακισμού
- Ασφάλεια και Αποτελεσματικότητα στην Αφαίρεση Όγκων Εγκεφάλου: Οι Σύγχρονες Τεχνικές που Αλλάζουν τα Δεδομένα
- Από τους ρομποτικούς βραχίονες του McQueen στον πύραυλο της Chanel: Η πασαρέλα, η τέχνη, η αποθέωση
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League




