Ανοίγει σύντομα τις πύλες της η Queens Gallery στο ανάκτορο του Μπάκινχαμ
Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης της Πινακοθήκης της Βασίλισσας, γνωστότερης ως Queens Gallery, η οποία λειτουργεί στο Ανάκτορο του Μπάκινχαμ και στεγάζει σημαντικά έργα τέχνης. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 25 Μαΐου από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
30
Ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακαίνισης της Πινακοθήκης της Βασίλισσας, γνωστότερης ως Queens Gallery, η οποία λειτουργεί στο Ανάκτορο του Μπάκινχαμ και στεγάζει τη λεγόμενη Βασιλική Συλλογή. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 25 Μαΐου από τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Η νέα γκαλερί είναι σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη, γεγονός που σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν καλύτερα τα εκθέματα -πίνακες, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα- τα οποία αντιπροσωπεύουν την ιστορία 500 χρόνων της βρετανικής μοναρχίας.
Το κτίριο, γνωστότερο και ως Nash Gallery, κτίστηκε το 1831 από τον Τζον Νας και μετατράπηκε σε παρεκκλήσι από τη βασίλισσα Βικτωρία το 1843.
Καταστράφηκε στους γερμανικούς βομβαρδισμούς του 1940 και η βασίλισσα Ελισάβετ το μετέτρεψε σε πινακοθήκη το 1962. Η ανακαίνισή του εντάσσεται στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τα 50 χρόνια από την άνοδο της βασίλισσας στο θρόνο της Αγγλίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ευρώπη: Ο Τσίπρας έβαλε το δίλημμα: Με τον Μερτς ή με τον Σάντσεθ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Θα παντρευτούν τελικά οι Lady Gaga και Michael Polansky;
- Η Εθνική Γυναικών νίκησε εύκολα με 2-0 τα Νησιά Φερόε και έκανε το 2/2
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
- Νετανιάχου: Έχουμε μεθοδικό σχέδιο, με πολυάριθμες εκπλήξεις, για να επιτρέψουμε την αλλαγή στο Ιράν


