Η ιστορία του Μπίλι Έλιοτ στέλνει περισσότερα αγόρια στις σχολές χορού της Βρετανίας
Για πρώτη χρονιά φέτος το Βασιλικό Μπαλέτο έχει στις τάξεις του περισσότερα αγόρια παρά κορίτσια, χάρη στην επιτυχία της ταινίας Μπίλι Έλιοτ. Δύο χρόνια μετά την προβολή της, στις τάξεις της σχολής εγγράφηκαν 14 αγόρια και δέκα κορίτσια.
38
Για πρώτη χρονιά φέτος το Βασιλικό Μπαλέτο της Βρετανίας έχει στις τάξεις του περισσότερα αγόρια παρά κορίτσια -κι αυτό χάρη στην επιτυχία της ταινίας Μπίλι Έλιοτ, Γεννημένος Χορευτής.
Δύο χρόνια μετά την προβολή της -που αφηγείται την ιστορία του γιου ενός ανθρακωρύχου, ο οποίος καταφέρνει να γίνει χορευτής μπαλέτου- στις μικρές τάξεις του Βασιλικού Μπαλέτου εγγράφηκαν 14 αγόρια και δέκα κορίτσια.
Η ιστορία του Μπίλι Έλιοτ διαδραματίζεται στη βόρεια Αγγλία, στη διάρκεια της μεγάλης απεργίας των ανθρακορύχων, το 1984. Αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που επιλέγει να μην ακολουθήσει τις συμβουλές του πατέρα του για να γίνει πυγμάχος, αλλά καταφέρνει να περάσει τις εξετάσεις του Βασιλικού Μπαλέτου και να γίνει χορευτής.
Την αύξηση του ποσοστού των αγοριών στις τάξεις του Βασιλικού Μπαλέτου επισήμανε και η διευθύντρια της σχολής: «Υπήρξε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των αγοριών που θέλουν να γίνουν χορευτές. Ο Μπίλι Έλιοτ έκανε τα αγόρια να αισθάνονται πιο άνετα για αυτό που κάνουν. Τώρα λένε πιο εύκολα ότι είναι χορευτές» δήλωσε στην εφημερίδα Sunday Telegraph η Γκάιλε Σκοτ.
Ο 12χρονος Τζον Μπότομλι, πρωτοετής στο Βασιλικό Μπαλέτο, δήλωσε ότι η ταινία άσκησε μεγάλη επιρροή στις αποφάσεις του. «Μέχρι που βγήκε η ταινία, πολλά αγόρια είχαν αυτή τη λανθασμένη εικόνα για τους άνδρες χορευτές. Αγαπώ το ποδόσφαιρο, αλλά όταν ξεκίνησα τα μαθήματα μπαλέτου, συνειδητοποίησα ότι ο χορός είναι πολύ πιο αρρενωπός από οτιδήποτε άλλο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (22/1): «Δράση» σε Europa League και «αιώνιους» στη Euroleague
- Το δίλημμα που θέτει ο Τραμπ με το Συμβούλιο Ειρήνης σε ένα τοξικό γεωπολιτικό περιβάλλον
- Μινεσότα: Η ICE συνέλαβε 5χρονο αγοράκι που επέστρεφε από το νηπιαγωγείο
- «MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ»: Η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis απόψε στις 19.45
- Την θλίψη τους για τον άδικο χαμό του λιμενικού εξέφρασαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας
- Καραμανλής – Σαμαράς στην Καλαμάτα: Μια συνύπαρξη με ιδιαίτερη σημειολογία





