«Έφυγε» η χορεύτρια Έλεν Τσουκαλά σε ηλικία 80 ετών
Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπαλέτου, η Έλεν Τσουκαλά, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 80 ετών. Η μεγάλη χορεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία έπειτα από χρόνια αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.
38
Μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπαλέτου, η Έλεν Τσουκαλά, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 80 ετών. Η μεγάλη χορεύτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Σωτηρία ύστερα από χρόνια αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα.
Η Έλεν Τσουκαλά γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1921, όπου και άρχισε τις σπουδές της για να τις ολοκληρώσει στο Βερολίνο, κοντά σε μεγάλους καθηγητές του χορού και της υποκριτικής τέχνης. Στην Όπερα του Αμβούργου ξεκίνησε τη μεγάλη της καριέρα ως χορεύτρια. Εκεί γνώρισε και τον πρώτο της σύζυγο, τον τενόρο Αλέκο Τσουκαλά, το όνομα του οποίου κράτησε στη συνέχεια.
Το 1947 ήλθε στην Ελλάδα και άρχισε τη συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή ως χορεύτρια και κατόπιν ως χορογράφος. Ανάμεσα στις σημαντικότερες χορογραφίες της στην ΕΛΣ είναι το Ονειρώδες Βαλς, Πολοβτσιανοί Χοροί, Η Πριγκίπισσα της Τσάρντας, Δον Ζουάν, Φίλησε με Κέιτ, Η Αγαπημένη των Τριών Πορτοκαλιών, Βάτραχοι, Αμλετ, Ωραία Ελένη κ.ά.
Συνεργάστηκε και με το Εθνικό Θέατρο ως καθηγήτρια στη δραματική σκηνή, ενώ ερμήνευσε και πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Η κηδεία της Έλεν Τσουκαλά θα γίνει το Σάββατο, στις 10:30 το πρωί από το νεκροταφείο Βουλιαγμένης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Γροιλανδία: Η ΕΕ σχεδιάζει αντίποινα με δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ στις ΗΠΑ



