Προσωρινή νίκη του Β.Βάγκνερ στη μάχη για τη διαδοχή του στο Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ
Σε μεταβατική περίοδο φαίνεται ότι βρίσκεται το Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, το φημισμένο φεστιβάλ βαγκνερικών έργων, καθώς η διαδοχολογία δεν έχει τέλος. Η προσωρινή λύση για τη διαδοχή του Βόλφγκανγκ Βάγκνερ ακούει στο όνομα Κλάους Σούτλτς.
38
Η διαμάχη για τη διαδοχή στο Φεστιβάλ Μπαϊρόιτ συνεχίζεται, καθώς η αντικατάσταση του 82χρονου Βόλφγκανγκ Βάγκνερ -εγγονού του συνθέτη- από τον Κλάους Σουλτς θα έχει, όπως ανακοινώθηκε, προσωρινό χαρακτήρα.
Το διοικητικό συμβούλιο του ιστορικού φεστιβάλ, που συμπληρώνει φέτος 126 χρόνια ζωής, αναζητά εδώ και καιρό τρόπους ανανέωσης για το μουσικό αυτό θεσμό, καθώς κοινό και κριτικοί επανειλημμένως τον χαρακτήρισαν «γερασμένο και ξεπερασμένο».
Τους τελευταίους μήνες γίνονται προσπάθειες να πειστεί ο Βόλφγκανγκ Βάγκνερ να αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή, αλλά οι «αντίπαλες» πλευρές δεν καταφέρνουν να καταλήξουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής.
Έτσι, ο 54χρονος Σουλτς, διευθυντής ενός μικρού κρατικού θεάτρου στο Βερολίνο και προσωπικός φίλος του Β.Βάγκνερ, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα του διευθυντή, μέχρις ότου βρεθεί οριστική λύση. Μέχρι τότε ο Σουλτς θα έχει μέν το ρόλο του διευθυντή, αλλά ο Βάγκνερ θα συνεχίσει να κινεί τα νήματα από τη θέση του «συνεργάτη σε καλλιτεχνικά θέματα».
Η μάχη για τη διάδοχη κατάσταση διαρκεί εδώ και μήνες, καθώς ο Βάγκνερ προωθεί στη διευθυντική θέση τη δεύτερη σύζυγό του Γκούντρουν και στη συνέχεια την κόρη τους, Καταρίνα. Από την άλλη, το ΔΣ του φεστιβάλ επιθυμεί να δει στη θέση την άλλη κόρη του Βάγκνερ, που δεν διατηρεί στενές σχέσεις με την οικογένεια, την Εύα Βάγκνερ-Πασκιέ.
Ο Β.Βάγκνερ, από την πλευρά, αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση του διευθυντή υποστηρίζοντας ότι δικαιωματικά του ανήκει όσο θα βρίσκεται στη ζωή.
Μέσα σε όλα αυτά, μουσικοί και τραγουδιστές σταδιακά απομακρύνονται από το φεστιβάλ, παραπονούμενοι για την αυταρχική συμπεριφορά του Βάγκνερ, καθώς και για τα μονοετή συμβόλαια που τους προτείνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνελήφθη στο Μόναχο ο Ουκρανός δολοφόνος του ξενοδόχου στη Ρόδο
- Να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα επιχειρεί ο Μητσοτάκης – Παράθυρο για συμμετοχή στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα
- Οι Αθώοι: Από το πάθος στην καταστροφή – Οι τρεις ήρωες της νέας σειράς μας συστήνονται
- «Η Ερατώ αγαπάει…» – Έρωτας, σεξ και βρισιές σε «γκράφιτι» χιλιετιών στην Πομπηία
- Τείχος δυσαρέσκειας απέναντι στην ΝΔ – Πολιτικό σκηνικό σε αναμονή των νέων κομμάτων – Ισχυρό αίτημα αλλαγής
- Βλάχος: «Έχουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στην Ουγγαρία» – Γενηδουνιάς: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»



