Το σινεμά αναλαμβάνει να κρατήσει ψηλά το φρόνημα των Αμερικανών
Την ανύψωση του ηθικού των Αμερικανών πολιτών και στρατιωτών μέσω του κινηματογράφου αποφάσισαν τα στούντιο των ΗΠΑ, σε συνάντηση που είχαν με εκπρόσωπο του Μπους. Όλοι, ωστόσο, αποσαφήνισαν ότι το Χόλιγουντ δεν θα λειτουργήσει προπαγανδιστικά.
38
Η δημιουργία ταινιών για την ψυχαγωγία των στρατιωτών και η γρήγορη διανομή τους σε περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά και η παραγωγή τηλεοπτικών σποτ που θα καθησυχάζουν τους Αμερικανούς ήταν ορισμένες από τις ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης ανάμεσα στον απεσταλμένο του προέδρου Μπους, Καρλ Ροβ και τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων στούντιο των ΗΠΑ.
Ο Καρλ Ροβ, σύμβουλος του προέδρου Μπους, ταξίδεψε μέχρι το Μπέβερλι Χιλς, όπου συναντήθηκε την περασμένη Κυριακή με εκπροσώπους των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο της χώρας. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα της αλλαγής του πολιτικού κλίματος έπειτα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου. Στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να πάρει με το μέρος της την κοινή γνώμη, καθώς συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν.
Πάντως, ο Κ.Ροβ διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε από το Χόλιγουντ να παράγει προπαγανδιστικές ταινίες υπέρ του πολέμου στο Αφγανιστάν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ένωσης Αμερικανών παραγωγών, Τζακ Βελέντι, δήλωσε στο BBC: «Μπορούμε να εξηγήσουμε στο κοινό ότι η Αμερική είναι η πιο γενναιόδωρη χώρα του κόσμου. Έχει δώσει τροφή, ρουχισμό και στέγη σε χιλιάδες ανθρώπους, χωρίς να ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα».
Αποσαφηνίζοντας, ωστόσο, πρόσθεσε: «Οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι, οι παραγωγοί και τα στούντιο είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποια εικόνα θα περάσουν στον κόσμο και ποιες ιστορίες θα αφηγηθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας
- Αγρίνιο: Φωτογραφίες ντοκουμέντα από δολοφονία του 50χρονου κοινοτάρχη – Στα 10 με 15 μέτρα πυροβόλησε ο δράστης
- Η φιλοδοξία των Μαμντάνι για τη νέα τους, ιστορική κατοικία Gracie Mansion; Η τοποθέτηση μπιντέ
- Η κόρη του Ντένις Ρόντμαν, Τρίνιτι έγινε η πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια του γυναικείου ποδοσφαίρου παγκοσμίως
- Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του λιμενικού στο Άστρος – Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί του
- LIVE: Ελλάδα – Ουγγαρία



