
Στα ίχνη αρχαίου ναυαγίου η ελληνική ενάλια αρχαιολογική αποστολή
Αρχαίο ναυάγιο στον ύφαλο Χασάν, ανατολικά του Ανατολικού Λιμανιού της Αλεξάνδρειας, εντόπισε στις 8 Νοεμβρίου η ελληνική ενάλια αρχαιολογική αποστολή. Είναι νωρίς να χρονολογηθεί το εύρημα, όμως το σημείο έχει ορατές συστοιχίες μεγάλων αμφορέων.
34
Αρχαίο ναυάγιο στον ύφαλο Χασάν, ανατολικά του Ανατολικού Λιμανιού της Αλεξάνδρειας, εντόπισε στις 8 Νοεμβρίου η ελληνική ενάλια αρχαιολογική αποστολή. Το βάθος στο συγκεκριμένο σημείο είναι 11 μέτρα και απέχει 800 μέτρα από την ακτή του ελληνικού τετραγώνου Chatby.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΣΑΕ Αφρικής, είναι νωρίς ακόμα για να χρονολογηθεί το εύρημα, όμως το βάθος στο σημείο εκείνο έχει ορατές συστοιχίες μεγάλων αμφορέων.
Ο αρχηγός της αρχαιολογικής αποστολής, αρχαιολόγος Χάρης Τζάλας, τόνισε ότι η 8η αποστολή της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2002 θα εστιάσει την προσοχή της σε εκείνο το σημείο. Με το σημαντικό αυτό εύρημα ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου η 7η ανασκαφική περίοδος της ομάδας του κ. Τζάλα στην Αλεξάνδρεια.
Σημειώνεται ότι, η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας είναι από τους κύριους χορηγούς της αρχαιολογικής αποστολής.
ΜΠΕ
- Για κατασκοπεία μιλά ο Κεσσές: Η ταυτόχρονη διπλή στόχευση Δένδια – Παπαχελά δεν είναι τυχαία
- Υποκλοπές: «Δεν μπορώ να ξέρω» λέει ο Π.Μαρινάκης για τη σχέση ΕΥΠ με Predator, θολώνει το κυβερνητικό αφήγημα
- Τέιλορ Σουίφτ: Αντιμέτωπη με αγωγή για το «The Life of a Showgirl»
- «Έσβησες στον βωμό του Ηρωδείου» – Δακρυσμένη η Χάρις Αλεξίου στον επικήδειο για την Μαρινέλλα
- Δρομολογείται η δημιουργία γηροκομείου στο Δήμο Θάσου
- Premier League: Η «βιομηχανία» απολύσεων προπονητών και το κόστος των 50 εκατομμυρίων






