Πέθανε ο συγγραφέας του «Χρονικού της Τέχνης», Ε.Γκόμπριχ
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο σερ Ερνστ Γκόμπριχ, ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς Τέχνης της εποχής μας. Πίσω του αφήνει Το Χρονικό της Τέχνης, ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία για την ιστορία της τέχνης.
38
Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο σερΕρνστ Γκόμπριχ,ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς Τέχνης της εποχής μας. Πίσω του αφήνει Το Χρονικό της Τέχνης, ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία για την ιστορία της τέχνης.
Ο Ερνστ Γκόμπριχ γεννήθηκε το 1909 στη Βιέννη και μπήκε στο επιτελείο του Ινστιτούτου Warburg-το ερευνητικό κέντρο ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου-το 1936. Έγινε διευθυντής του και καθηγητής της Ιστορίας της Κλασικής Παράδοσης από το 1959 έως τη συνταξιοδότησή του, το 1976.
Το 1950 ο Ε.Γκόμπριχ εξέδωσε την πρώτη από τις 16 εκδόσεις που ακολούθησαν του Χρονικού της Τέχνης, το οποίο αρχικώς προοριζόταν για παιδιά. Στο έργο του αυτό ερευνά την ανάπτυξη της ζωγραφικής και της γλυπτικής από την προϊστορική περίοδο έως τη σύγχρονη εποχή.
Το βιβλίο, ένα από από τα πιο επιτυχημένα στο είδος του, έχει πωλήσει περισσότερα από 6 εκατ. αντίτυπα.
Ο Ε.Γκόμπριχ πήρε τον τίτλο του ιππότη το 1972 και το Παράσημο της Αξίας (Order of Merit) το 1988, καθώς και πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα.
Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του είναι το Τέχνη και Ψευδαίσθηση: Μελέτη για την Ψυχολογία της Εικαστικής Αναπαράστασης (1960) καιΤο Αίσθημα της Τάξης: Μελέτη για την Ψυχολογία της Διακοσμητικής Τέχνης (1979).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπάρχει περίπτωση ο λύκος να επιτεθεί σε άνθρωπο;
- Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια – Τι προβλέπουν τέσσερις μετεωρολόγοι
- Γιατί το Landman είναι κάτι περισσότερο από πετρελαϊκή προπαγάνδα του «drill, baby, drill»
- Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στην πριγκίπισσα Ειρήνη
- «Ο Μπογκντάνοβιτς είναι ο μεγάλος στόχος της Παρτιζάν για το καλοκαίρι»
- Κρήτη: Έσπασε ρεκόρ στο αλκοτέστ – Ήταν «τύφλα» στο μεθύσι και έπεσε πάνω σε περιπολικό



