38

Οι καταναλωτές σε λίγο καιρό θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν κλινοσκεπάσματα, ταπετσαρίες, ακόμη και πιατικά διακοσμημένα με τα γνωστά μοτίβα του Αντι Ουόρχολ, καθώς το ομώνυμο ίδρυμασυμφώνησε να δώσει άδεια λιανικής πώλησης στα διάσημα έργα του.


Έτσι,οι γνωστές εικόνες της Μέιλιν Μονρόε και της σούπας Campbell θα μπορούν τώρανα ανατυπωθούν σε κοσμήματα ήκαι σεευχετήριες κάρτες.


Το Ίδρυμα Ουόρχολ πήρε την παραπάνω απόφαση ακολουθώνταςτο απόφθευγμα του ιδρυτή του: «Το να είσαι καλός στις business είναι η πιο συναρπαστική μορφή τέχνης».


Η συμφωνία ανάμεσα στο ίδρυμα και την εταιρεία Beanstalk Group, η οποία μεταξύ άλλων προωθεί αντικείμενα της Coca Cola και της Harley Davidson, ανακοινώθηκε την Τρίτη.


Σύμφωνα με το BBC,η συμφωνία προβλέπει ότι μέρος των εσόδων από τα προϊόντα πουθα κυκλοφορήσουνθα πηγαίνειστο ίδρυμα Αντι Ουόρχολ, το οποίο θα τα αξιοποιεί επενδύοντας στις τέχνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ