WRC: Παραμένει ανοιχτό το αποτέλεσμα στην Κύπρο
Αθώα η Citroen, καλείται να δώσει εξηγήσεις η Peugeot. Αυτό ήταν το πόρισμα των αγωνοδικών μετά την εξέταση που διενήργησαν στις αντλίες νερού που χρησιμοποιούσαν στο Ράλι Κύπρου τα Xsara WRC και 307 WRC. Το αποτέλεσμα του αγώνα, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Marcus Gronholm, παρέμεινε ανοιχτό.
Αθώα η Citroen, καλείται να δώσει εξηγήσεις η Peugeot. Αυτό ήταν το πόρισμα των αγωνοδικών μετά την εξέταση που διενήργησαν στις αντλίες νερού που χρησιμοποιούσαν στο Ράλι Κύπρου τα Xsara WRC και 307 WRC. Το αποτέλεσμα του αγώνα, στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Marcus Gronholm, παρέμεινε ανοιχτό.
Υπενθυμίζουμε ότι στον προκαθορισμένο τεχνικό έλεγχο που έγινε μετά το τέλος του Ράλι Κύπρου, οι ιθύνοντες της FIA αποφάσισαν την επανεξέταση της αντλίας νερού που χρησιμοποιούσαν τα γαλλικά αυτοκίνητα, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητά της. Βάσει κανονισμού, τα WRC πρέπει να χρησιμοποιούν την αντλία νερού του μοντέλου παραγωγής.
Προφανώς, οι άνθρωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας δεν πείστηκαν για τη νομιμότητα της αντλίας νερού που χρησιμοποιούσαν τα 307 WRC και κάλεσαν την Peugeot να δώσει εξηγήσεις. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 26 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα εκδοθεί η τελική κατάταξη του αγώνα και θα γίνει γνωστό εάν νικητής του αγώνα θα είναι τελικά ο Marcus Gronholm και η Peugeot.
Το γεγονός ότι η Citroen δεν κλήθηκε στο Παρίσι σημαίνει ότι δεν υπήρχε παράβαση των κανονισμών από την πλευρά της. Έτσι, σε περίπτωση που η Peugeot βρεθεί παράνομη, νικητής του αγώνα θα αναδειχθεί ο Sebastien Loeb.
Πηγή: WRC
auto.in.gr
- ΗΠΑ: Αφαιρείται με δικαστική απόφαση το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ από το Κέντρο Κένεντι
- Ανάρπαστα τα εξοχικά στην Ελλάδα – Ποιοι αγοράζουν
- Μάικλ Τζόρνταν: Κάνει… ζωάρα στη Μύκονο ο G.O.A.T. του μπάσκετ (vids)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι διαρροές, το «κλειδωμένο» ντουλάπι και η στοχοποίηση της Τυχεροπούλου
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στο μικροσκόπιο ηχητικές καταγραφές από το σπίτι της οικογένειας
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
- Γεύμα εργασίας του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά με τον Αρχιεπίσκοπο και μέλη της Ιεράς Συνόδου
- Προσφέρουμε τροφές για 50 αδέσποτες γατούλες – Στο πλευρό τους εθελόντρια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442