Ξεκινά το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Πάρκο Ιλισίων
Σήμερα Παρασκευή ξεκινά, στο Πάρκο Ιλισίων, το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, θα γνωρίσουν την κουζίνα πολλών χωρών και θα εκτιμήσουν την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης.
38
Σήμερα Παρασκευή ξεκινά, στο Πάρκο Ιλισίων, το 6ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 8 Ιουλίου. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, θα γνωρίσουν την κουζίνα πολλών χωρών και θα εκτιμήσουν την αξία της πολυπολιτισμικής συνύπαρξης.
Στο φετινό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ συμμετέχουν 32 κοινότητες μεταναστών και 93 αντιρατσιστικές οργανώσεις. Στόχος της διοργάνωσης είναι να καλλιεργηθεί η αντιρατσιστική συνείδηση, να γίνει γνωριμία με τις κοινότητες και να αναδειχθούν τα προβλήματα των μεταναστών.
Το πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει:
– Παρασκευή (21:00): το συγκρότημα Ανεμος, τη Μαρίνα Σκιαδαρέση, το Σίμο Κοκαβέση, τον Γιώργο Σκαβάρα, τον Χρήστο Θηβαίο, τη Μόρφω Τσαϊρέλη, τον Ηρακλή Βαβάτσικα και τον Μανώλη και τη Ναταλία Ρασούλη.
– Σάββατο (20:00): τα ροκ συγκροτήματα Engine, Deus X Machina, V-Earthbound, Blues Bug, Νετρίνα, Κίτρινος Δάκτυλος, Skin Dread, Relevant Box και Revoit.
– Κυριακή (20:00): μουσική και χορό με καλλιτεχνικά σχήματα μεταναστών από τις Φιλιππίνες, το Μπαγκλαντές, την Αλβανία, την Κένυα, το ιρακινό Κουρδιστάν, τη Νιγηρία, το Πακιστάν, την Τουρκία, την Ουκρανία και τη Σιέρα Λεόνε.
Και τις τρεις ημέρες του φεστιβάλ θα γίνουν συζητήσεις (19:30) με θέματα την υπερεκμετάλλευση του Τρίτου Κόσμου και τη διόγκωση της μετανάστευσης (Παρασκεύη), τα κινήματα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και τη διεθνιστική αλληλεγγύη (Σάββατο), το νέο μεταναστευτικό νόμο και τις συνθήκες κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών εργαζομένων (Κυριακή).
Στους χώρους του φεστιβάλ θα λειτουργούν ταβέρνες με τις εθνικές κουζίνες του Σουδάν, της Νιγηρίας, του Κονγκό, του Μπαγκλαντές, των Φιλιππίνων, της Τυνησίας, του Μαρόκου, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και της Γουϊνέας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Έφυγε» ο Ρολάν Κουρμπίς που είχε περάσει από τον Ολυμπιακό
- Αρχαίος τάφος στην Τουρκία ίσως φιλοξενούσε συγγενή του βασιλιά Μίδα
- Inside Iran’s Most Dangerous Uprising in Decades
- Ανδρουλάκης: Τεράστιες ευθύνες της ΝΔ για τη Mercosur, το ΠΑΣΟΚ δεν θα τη στηρίξει – Πυρά για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Πότε θα γίνει η τελευταία επιστροφή ενοικίου – Ποιους αφορά
- Σέρρες: Εισαγγελική έρευνα μετά τις αναφορές του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το οικογενειακό περιβάλλον του 16χρονου


