Σχεδόν 19 δισ. δραχμές τα κέρδη του οίκου Christies από πώληση ιμπρεσιονιστικών έργων
Κέρδη - ρεκόρ σημειώθηκαν σε δημοπρασία έργων ιμπρεσιονισμού και μοντέρνας τέχνης του οίκου Christies, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν συνολικά 33,3 εκατ. λίρες (18,9 δισ. δραχμές). Ανάμεσα στα έργα και ένα του Μονέ που πωλήθηκε έναντι 3,2 εκατ. λιρών (1,8 δισ. δραχμές).
38
Κέρδη – ρεκόρ σημειώθηκαν σε δημοπρασία έργων ιμπρεσιονισμού και μοντέρνας τέχνης του οίκου Christies, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν συνολικά 33,3 εκατ. λίρες (18,9 δισ. δραχμές). Ανάμεσα στα έργα και ένα του Μονέ που πωλήθηκε έναντι 3,2 εκατ. λιρών (1,8 δισ. δραχμές).
Μολονότι οι υπεύθυνοι πίστευαν ότι το έργο του Γάλλου ιμπρεσιονιστή με τίτλο Matine sur la Seine, pres de Giverny («Πρωινό στον Σηκουάνα, κοντά στο Ζιβερνί») θα ήταν το ακριβότερο της δημοπρασίας, εντούτοις η τιμή του ξεπεράστηκε από εκείνο του Ισπανού κυβιστή Χουάν Γκρι με τίτλο Le Gueridon, το οποίο πωλήθηκε έναντι 4,4 εκατ. λιρών (2,4 δισ. δραχμές).
«Πρόκειται για το πιο υψηλό ποσό που δαπανήθηκε συνολικά σε δημοπρασία ιμπρεσιονιστικών έργων την τελευταία δεκαετία στο Λονδίνο» δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του οίκου, Γιούσι Πίλκανεν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»


