Χιλιάδες Ρώσοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λένα
Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν την πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λένα, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
30
Πρωτοφανείς πλημμύρες πλήττουν την πόλη Γιακούτσκ της Σιβηρίας, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Λένα, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Οι Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους ότι επίκειται νέα πλημμύρα, καθώς η στάθμη των υδάτων του ποταμού εξακολουθεί να ανεβαίνει.
Την Παρασκευή αεροσκάφη τύπου Σουκόι «βομβάρδισαν» με 80 τόνους εκρηκτικών τεράστιους όγκους πάγου, καθώς τα νερά του Λένα είχαν πλημμυρίσει την πόλη Λενσκ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί από τους 30.000 κατοίκους της πόλης Γιακούτσκ απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα από τις στέγες των σπιτιών τους, όπου είχαν καταφύγει μετά την πλημμύρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442