Τρίτη 14 Απριλίου 2026
weather-icon 14o
«Σοβιετική Ένωση της Δύσης» χαρακτηρίζει την Ένωση ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά

«Σοβιετική Ένωση της Δύσης» χαρακτηρίζει την Ένωση ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά

«Σοβιετική Ένωση της Δύσης» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αρχηγός της αποσχιστικής Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ περιστέλλει την εθνική κυριαρχία των 15 κρατών - μελών της.

56

«Σοβιετική Ένωση της Δύσης» χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο αρχηγός της αποσχιστικής Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ περιστέλλει την εθνική κυριαρχία των 15 κρατών – μελών της.

Κατά τη διάρκεια ιταλικής τηλεοπτικής εκπομπής ο Ουμπέρτο Μπόσι δήλωσε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι περισσότερο δημοκρατική και να μη μετατραπεί σε «Σοβιετική Ένωση της Δύσης, όπως επιδιώκει η Αριστερά». Επιχείρησε μάλιστα να αιτιολογήσει τη θέση του, λέγοντας ότι η ΕΕ μετεξελίσσεται σε «ένα υπερ-κράτος, το οποίο θα οδηγήσει στο τέλος της εθνικής κυριαρχίας».


Ο Μπόσι έχει βρεθεί κατ επανάληψη στο προσκήνιο με τις φραστικές του επιθέσεις εναντίον των μεταναστών και των ομοφυλόφιλων. Στο παρελθόν πρότεινε να χτιστεί τείχος μήκους 260 χιλιομέτρων στα σύνορα της Ιταλίας με τη Σλοβενία, προκειμένου οι μετανάστες να μην εισέρχονται στη χώρα. Ακόμη, ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά αντιτίθεται στην αναγνώριση των ενώσεων των ομοφυλόφιλων και χαρακτηρίζει τη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΕΕ ως «ένα κείμενο που συντάχθηκε από κομμουνιστές και μασόνους».


Ο Ουμπέρτο Μπόσι θεωρείται μεγάλης σημασίας πολιτικός παράγοντας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, καθώς φέρεται να υποστηρίζεται από περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόρους. Το 1994 απέσυρε την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, με συνέπεια αυτή να καταρρεύσει ύστερα από επτάμηνη παραμονή της στην εξουσία.


Πέρυσι, όμως, ο Μπόσι και ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου κεντροδεξιού συνασπισμού «Οίκος των Ελευθεριών», Σίλβιο Μπερλουσκόνι, υπέγραψαν πολιτική συμφωνία, η οποία ενδέχεται να ανατρέψει τις ισορροπίες υπέρ της συμμαχίας του τελευταίου ιδιαίτερα στη βόρεια Ιταλία, όπου ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά διατηρεί υψηλά ποσοστά δημοτικότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Απριλίου 2026
Cookies