75

Στηριζόμενη στο καταστατικό, η ΠΑΕ Πανιώνιος απέστειλε το μεσημέρι της Παρασκευής εξώδικο ζητώντας την άμεση ανάληψη καθηκόντων προέδρου από τον Α αντιπρόεδρο της ΕΠΑΕ, Αριστείδη Καμάρα, θεωρώντας αυτοδίκαιη την έκπτωση του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Σύμφωνα με το καταστατικό, το οποίο εγκρίθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ στις 16 Φεβρουαρίου και πήρε την έγκριση και του ΔΣ της ομοσπονδίας, τα μέλη που εκπίπτουν εξακολουθούν να παραμένουν στο αξίωμά τους μέχρι να οριστεί ο αντικαταστάτης τους. Όμως, αυτό δεν ισχύει για μέλη που εκπίπτουν λόγω κωλύματος σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, όπως ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, ο οποίος εκπίπτει βάσει του άρθρου περί κωλύματος παραγόντων. Αυτό σημαίνει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ χάνει τη θέση του αυτοδικαίως, χωρίς να περιμένει τον ορισμό αντικαταστάτη του.


Όπως υποστηρίζει η ΠΑΕ Πανιώνιος, ο Αριστείδης Καμάρας θα πρέπει να αναλάβει αμέσως καθήκοντα προέδρου, αφού από το καταστατικό ορίζεται ότι ο Α αντιπρόεδρος είναι αυτός που αντικαθιστά τον πρόεδρο.


Επιπλέον, ο Πανιώνιος ζητά τη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης, προκειμένου να γίνουν εκλογές νέου μέλους και να ψηφιστεί ο νέος πρόεδρος της ΕΠΑΕ, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής της την 18η Απριλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ