26

Ήταν οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και το απέδειξαν και εντός αγωνιστικού χώρου. Ένας συναρπαστικός τελικός στο πρώτο Champions League, που χρειάστηκε να περάσουν δύο ώρες για να κριθεί ο νικητής, που ακούει στο όνομα Παρί. Οι Γάλλοι επικράτησαν 3-2 της Τρεβίζο, από την οποία πήραν τα σκήπτρα της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης.

Τα σετ: 25-22, 17-25, 22-25, 25-23, 15-13.


Η «νεογέννητη» Παρί, που μετράει το τρίτο χρόνο της ύπαρξής της, πήρε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό της τίτλο, ύστερα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων στην Ελλάδα την περυσινή αγωνιστική περίοδο.


Οι Γάλλοι, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 σετ και 13-11, στο πέμπτο σετ βρήκαν την ψυχική δύναμη να γυρίσουν τον αγώνα, με τη συμπαράσταση περίπου δύο χιλιάδων φιλάθλων.


Ο Στεφάν Αντιγκά της Παρί αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, ενώ ο Μάριος Γκίουρδας ήταν ο καλύτερος σέρβερ του φαιναλ φορ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ