55

Τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, με στόχο τη δημιουργία μιας Τεχνόπολης Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε την Κυριακή ο υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδέσμου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου, Αναστάσιος Τζίκας, έχει ήδη συσταθεί εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 100 εκατομμυρίων δραχμών, η οποία θα αναλάβει τη δημιουργία της Tεχνόπολης.


Ο κ. Τσοχατζόπουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή της πληροφορικής στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στη συμφωνία με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Χριστοδουλάκη, η οποία προβλέπει τη διάθεση του 1% των εξοπλιστικών προγραμμάτων για την ανάπτυξη της έρευνας και της τεχνολογίας.


Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την πρωτοβουλία του συνδέσμου, καθώς -όπως τόνισε- με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να διαπιστωθεί ο καθοριστικός ρόλος της τεχνολογίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.


Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη συμβολή των εταιρειών πληροφορικής στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ιδιαίτερα στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Όταν ρωτήθηκε σε ποιους -κατά την άποψή του- αναφερόταν ο πρωθυπουργός όταν μίλησε στην Κρήτη για «κουρασμένα παλικάρια», ο Α.Τσοχατζόπουλος παρέπεμψε στον Κώστα Σημίτη για διευκρινίσεις.

ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο