63

Το χιόνι που έχει σκεπάσει την επικράτεια της Βοσνίας καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των ερειπίων που άφησε πίσω του ο πόλεμος στη χώρα της βαλκανικής, αλλά η αποστολή της Νήαρ Ηστ, η οποία έφτασε την Τρίτη στην Τούζλα για τον αγώνα της Τετάρτης (21:00) με τη Σλόμποντα Ντίτα στην έκτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Κόρατς, ανυπομονεί να πάρει το δρόμο της επιστροφής.

Ο αγώνας, άλλωστε, είναι τελείως αδιάφορος για την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη, η οποία έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο και μάλιστα κατακτώντας την πρώτη θέση.


Για αυτόν το λόγο, ο προπονητής της Νήαρ Ηστ άφησε πίσω αρκετούς παίκτες, πηγαίνοντας με σύνθεση… ανάγκης στη Βοσνία. Ο Αμερικανός Σον Ρέσπερτ δεν έχει ούτως ή άλλως δικαίωμα συμμετοχής σε αυτήν τη φάση και βρίσκεται ήδη στην πατρίδα του κάνοντας χρήση της άδειάς του, όπως και ο συμπατριώτης του, Ντέιβιντ Βον. Με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος ο Ζευγώλης προτίμησε να τους δώσει άδεια ώστε να ξεκουραστούν αλλά και να επισκεφθούν την οικογένειά τους στις ΗΠΑ.


Στην Αθήνα έμεινε ο Γιώργος Πανταζόπουλος και ο Γιώργος Παυλίδης, οι οποίοι προέρχονται από τραυματισμό και κρίθηκε σκόπιμο να μην ταλαιπωρηθούν, ενώ στην πατρίδα του βρίσκεται και ο Ενρίκε Αντρέου.


Ο Ισπανός πάουερ φόργουορντ θα έπαιρνε επίσης άδεια, αλλά ένα οικογενειακό πρόβλημα που προέκυψε τον ανάγκασε να αναχωρήσει πρόωρα.


Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Μακάμπι Ραμάτ Γκαν υποδέχεται τη Μοντεκατίνι.


Η βαθμολογία


(σε πέντε αγώνες)


1. Νήαρ Ηστ 4-1 9


2. Μακάμπι Ραμάτ Γκαν 2-3 7


3. Μοντεκατίνι 2-3 7


4. Σλόμποντα Ντίτα 2-3 7


Το ενδιαφέρον της ομάδας της Καισαριανής στο Κύπελλο Κόρατς εστιάζεται στον ΣΤ όμιλο, από όπου θα προκύψει ο αντίπαλός της στον επόμενο γύρο. Σε διπλούς, νοκ άουτ αγώνες, η Νήαρ Ηστ θα αντιμετωπίσει στις 31 Ιανουαρίου εκτός έδρας τον δεύτερο του Στ ομίλου και η ρεβάνς θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στην Καισαριανή.


Πιθανότερος αντίπαλος της Νήαρ Ηστ είναι η ιταλική Τριέστε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ