Χαμηλότερη ανάπτυξη για την ευρωζώνη προβλέπουν οι αναλυτές
Νέα σημάδια για την επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού στην ευρωζώνη θα προσφέρουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα στοιχεία που θα βγουν στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες, εκτίμηση που αναμένεται να συμμεριστεί και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), όταν θα δημοσιεύσει την εξαμηνιαία έκθεσή του την επόμενη Τρίτη.
27
Νέα σημάδια για την επιβράδυνση του αναπτυξιακού ρυθμού στην ευρωζώνη θα προσφέρουν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα στοιχεία που θα βγουν στο φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες, εκτίμηση που αναμένεται να συμμεριστεί και ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), όταν θα δημοσιεύσει την εξαμηνιαία έκθεσή του την επόμενη Τρίτη.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο ΟΟΣΑ αναμένεται να αναθεωρήσει καθοδικά τις προβλέψεις του για ανάπτυξη της τάξης του 3,5% φέτος στην ευρωζώνη και να υπογραμμίσει τις αρνητικές επιπτώσεις στον αναπτυξιακό ρυθμό του 2001 που θα προκαλέσει ο τριπλασιασμός των τιμών του πετρελαίου από τις αρχές του 1999.
Οι προβλέψεις για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη μειώνουν τις πιέσεις για νέες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Αναμένουμε την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις οικονομίες της ζώνης του ευρώ την επόμενη χρονιά» δηλώνει ο οικονομολόγος της Dresdner Kleinwort Benson Νόρντιν Νάαμ. Ο ίδιος αναλυτής εκτιμά ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να αυξήσει τα επιτόκια έως το τέλος του 2001.
Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ευρωζώνη σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 3,2% το τρίτο τρίμηνο έναντι 3,4% το προηγούμενο, αν και το γαλλικό ΑΕΠ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχει σημειώσει οριακή άνοδο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, όταν είχε αυξηθεί κατά 0,7%.
Επίσης, ενθαρρυντικά σημάδια για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης αναμένεται να προσφέρουν και τα στοιχεία για τη γαλλική βιομηχανική παραγωγή και τις καταναλωτικές δαπάνες που δημοσιοποιούνται την ερχόμενη Τετάρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442