Κατατέθηκε η τροπολογία για την απαλλαγή από το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση σε 50% από 40% του ποσοστού επιστροφής στους αγρότες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που καταβάλλουν για την αγορά πετρελαίου κίνησης.
27
Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση σε 50% από 40% του ποσοστού επιστροφής στους αγρότες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που καταβάλλουν για την αγορά πετρελαίου κίνησης.
Στην τροπολογία του φορολογικού νομοσχεδίου προβλέπεται, επίσης, η αύξηση των κατ αποκοπή συντελεστών σε 2% για τη φυτική παραγωγή και 0,60% για τη ζωική παραγωγή.
Στα θερμοκήπια, στα ξηραντήρια, στους ανεμομείκτες και στα αντλητικά συγκροτήματα η συνολική απαλλαγή θα καλύπτει το 80% του πετρελαίου το οποίο καταναλώνεται.
Το κόστος των παραπάνω μέτρων εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η φωνή του ταυτίστηκε με τον Θρύλο» – Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Στάθη Γαβάκη
- Πρόωρη αυλαία για το «Σπίτι Μου 2» – Βροχή διαμαρτυριών
- Ευρώπη ή Αμερική: Πού αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων;
- Άβα Γκάρντνερ – Φρανκ Σινάτρα: Πωλείται η ερωτική φωλιά τους
- «Κοκορομαχίες» στη Γαλλία για… το ψητό κοτόπουλο
- «Οι Μπλέιζερς ετοιμάζουν trade για τον Αντετοκούνμπο»
- Καιρός: Χειμώνας μέσα στον Μάιο – Στα λευκά Πάρνηθα, Καλάβρυτα και Μέτσοβο
- Τα δεδομένα για τον Κίναν Έβανς: Τι ισχύει με το συμβόλαιο και την αποκατάσταση του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442