26

Με άμυνα για… Όσκαρ και με το Λιαδέλη να οδηγεί στο σκοράρισμα, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 58-67, κάνοντας έτσι δύο τις νίκες τους στη Euroleague της ULEB, σε ισάριθμους αγώνες.

Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και εγκλώβισε αμυντικά τους Ισπανούς, που δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις, παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης Γιαννούλης δεν ξεκίνησε το ματς, καθώς στην προπόνηση της Τετάρτης αισθάνθηκε ενοχλήσεις.


Έτσι, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 16-20 και έκλεισε το ημίχρονο με 33-36 υπέρ του, σκορ που αρχικά έδειχνε ότι στην επανάληψη θα ακολουθήσει ντέρμπι.


Τα προγνωστικά όμως διαψεύστηκαν, με την ελληνική ομάδα να κάνει αντεπίθεση διαρκείας εκμεταλλευόμενη ουσιαστικά την ανυπαρξία των Ισπανών στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι ο Σεϊκέλι είχε μόλις έξι στα 15 δίποντα, παρά το γεγονός ότι ήταν ο καλύτερος της Μπάρτσα.


Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 39-50, με τον ΠΑΟΚ να έχει στη σύνθεσή του και το Γιαννούλη, ενώ τρία λεπτά πριν από τη λήξη δημιουργήθηκε η μεγαλύτερη διαφορά, φτάνοντας στους 17 πόντους, 50-67. Οι Ισπανοί με ένα σερί 8-0 μείωσαν σε 58-67, χωρίς όμως να καταφέρουν να προχωρήσουν, αφού αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.


Μπαρτσελόνα: Γιασικεβίτσιους 6, Έλσον 7, Σεϊκέλι 19, Ναβάρο 16 (2), Ρεντζιάς 2, Ντουένιας 6, Ροντρίγκες 2.


ΠΑΟΚ: Λιαδέλης 21(1), Κορωνιός 2, Σιγάλας 3 (1), Μπλερ 11, Ράκα 10 (2), Γιαννούλης 5, Βάις 2, Κολντεμπέλα 11.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ