
Δικαστήριο των ΗΠΑ απαγορεύει την πώληση αντικειμένων του Τιτανικού
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε σε εταιρεία ανέλκυσης ναυαγίων να εκποιήσει τα αντικείμενα που έχουν περισωθεί από τον Τιτανικό. Επιπλέον, έδωσε εντολή στην RMS Titanic Inc., εταιρεία που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανέλκυσης, να μη φέρει στην επιφάνεια άλλα αντικείμενα από το διασημότερο ναυάγιο στη νεότερη ιστορία.
67
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απαγόρευσε σε εταιρεία ανέλκυσης ναυαγίων να εκποιήσει τα αντικείμενα που έχουν περισωθεί από τον Τιτανικό. Επιπλέον, έδωσε εντολή στην RMS Titanic Inc., εταιρεία που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα ανέλκυσης, να μη φέρει στην επιφάνεια άλλα αντικείμενα από το διασημότερο ναυάγιο στη νεότερη ιστορία.
Οι δύτες της RMS Titanic Inc., που προσπαθούν να ανασύρουν διαμάντια και έργα τέχνης αξίας 300 εκατ. δολαρίων (109,6 δισ. δρχ.), έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συντρίμμια του πλοίου καταρρέουν.
Τα μέλη της επιχείρησης ανέλκυσης του θησαυρού του Τιτανικού αναφέρουν στο δικτυακό τους τόπο ότι η πλώρη του πλοίου, η οποία βρίσκεται σε βάθος δύο μιλίων από την επιφάνεια της θάλασσας, καταστρέφεται με ταχύ ρυθμό.
Κατά την τελευταία επιχείρηση ανέλκυσης, που άρχισε στις 21 Ιουλίου, ήλθαν στην επιφάνεια ένα τραπέζι από χυτοσίδηρο με μπρούτζινα πόδια, ένα άθικτο τετράγωνο μπουκάλι και μια δερμάτινη βαλίτσα που περιείχε βιβλία και κάρτες. Πάντως, έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί τα πανάκριβα διαμάντια και τα κοσμήματα των επιβατών, τα οποία -όπως εκτιμά η εταιρεία- βρίσκονται στους αποθηκευτικούς χώρους του πλοίου.
Η RMS Titanic Ιnc. πήρε το 1994 τα δικαιώματα ανέλκυσης των συντριμμιών του Τιτανικού, ύστερα από έγκριση δικαστηρίου του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, και ανανεώνει την άδειά της κάθε χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο ναυάγησε το 1912 στο παρθενικό του ταξίδι από το Μπέλφαστ στη Νέα Υόρκη, όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο στο βόρειο Ατλαντικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης
- Γιορτή σήμερα 30 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]





