
Εσβησε στα 59 του ο μεγάλος μουσικός παραγωγός Τάσος Φαληρέας
Αργά τη νύχτα του Σαββάτου σε ηλικία 59 ετών πέθανε ο πρωτοπόρος παραγωγός του ελληνικού τραγουδιού Τάσος Φαληρέας. Αιτία του θανάτου ήταν η νεφρική ανεπάρκεια που τον ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια.
25
Αργά τη νύχτα του Σαββάτου σε ηλικία 59 ετών πέθανε ο πρωτοπόρος παραγωγός του ελληνικού τραγουδιού Τάσος Φαληρέας. Αιτία του θανάτου ήταν η νεφρική ανεπάρκεια που τον ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια.
Ο Τάσος Φαληρέας εργάστηκε σε όλες τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και η προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.
Διετέλεσε επικεφαλής παραγωγής στην Columbia, τη CBS, τη LYRA και άλλες μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες και πρωτοστάτησε σε μεγάλες λαϊκές παραγωγές. Εθεωρείτο πρωτοπόρος του λαϊκού τραγουδιού, καθώς εξέδωσε δίσκους με σπάνια τραγούδια των μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών του είδους, όπως ο Τσιτσάνης, ο Βαμβακάρης, ο Παπάζογλου κ.ά. Το μεγάλο όνειρο, όμως, του Τάσου Φαληρέα ήταν να καταφέρει να γίνει αποδεκτό και αγαπητό το ελληνικό λαϊκό τραγούδι από τη νεολαία.
Η κηδεία του μεγάλου παραγωγού θα γίνει την Τρίτη στις 16:30 στο Α Νεκροταφείο Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν
- Οι ΗΠΑ ζητούν την έκδοση του κυβερνήτη της Σιναλόα, κατηγορώντας τον για σχέσεις με το ομώνυμο καρτέλ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Γιατί ανησυχούν
- Το Ισραήλ αναχαιτίζει στολίσκο που κατευθύνεται στη Γάζα, ανοιχτά της Κρήτης
- Γιορτή σήμερα 30 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]





