Ξεκινά το Σάββατο το 3ο Φεστιβάλ Εθνοτήτων στα Χανιά
Με παρέλαση των αντιπροσωπειών από τις 21 χώρες, που συμμετέχουν στο 3ο Φεστιβάλ Εθνοτήτων, στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων αρχίζουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το Δήμο Χανίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου.
38
Με παρέλαση των αντιπροσωπειών από τις 21 χώρες, που συμμετέχουν στο 3ο Φεστιβάλ Εθνοτήτων, στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων αρχίζουν το Σάββατο οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το Δήμο Χανίων και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιουλίου.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ανθρωπιάς επισήμανε στην παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μανώλης Μανατάκης. Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, που έχει χαρακτηριστεί συνάντηση των πολιτισμών, των διαφορετικών ηθών και παραδόσεων, αλλά πάνω από όλα της ανθρωπιάς, της συναδελφικότητας και της συνεργασίας των λαών, θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κήπο.
Εκεί, οι 21 εθνότητες μέσα από τη μουσική τους, τα τραγούδια και την παράδοσή τους θα στείλουν το μήνυμα ότι ο πολιτισμός ενώνει τους λαούς. Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και αθλητικές, ενώ στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λειτουργήσει και διεθνής παιδότοπος.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συνεργασία του ελληνικού γραφείου του ΟΗΕ, το οποίο θα εκθέσει σε κεντρικό σημείο του Κήπου τα 30 άρθρα της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τέλος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί εστιατόριο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά φαγητά των χωρών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Frontex: Ο αριθμός των παράτυπων εισόδων στην ΕΕ μειώθηκε κατά 52% τους δύο πρώτους μήνες του 2026
- Μεντιλίμπαρ: «Θα δώσουμε μεγάλες μάχες, ενωμένοι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος»
- Ο Γιώργος Λάνθιμος βρέθηκε στα Σχολεία Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα – Όχι στο στίγμα, ναι στην έκφραση
- Βρετανία: Η κυβέρνηση εξετάζει τις επιλογές της για ανάπτυξη ναρκαλιευτικών στον Κόλπο
- ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο ένοπλος, δύο τραυματίες
- Νίκος Ζήσης: «Δεν υπήρχαν εγωισμοί στην Εθνική του 2005 – Γι’ αυτό κερδίζαμε» (vid)
- ΠΑΟΚ: Έπεσαν οι υπογραφές για το Καυτανζόγλειο – Αυτά προβλέπει η συμφωνία
- Κατέθεσε ο λογιστής του Έπσταϊν: Ποιοι πλήρωναν τον χρηματιστή, τι είπε για Τραμπ και τι ήξερε για τα θύματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/maximilien-t-scharner-GExOn1lUED0-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442