
Με σοβαρότητα και χωρίς υπεροψία κόντρα στον Πανιώνιο
Ο αγώνας της Τετάρτης για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Πανιώνιο ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Παθιακάκη. Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος των δύο ομάδων, και αυτό γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν τότε είπε ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων.
26
Ο αγώνας της Τετάρτης για το Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο τον Πανιώνιο ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του Γιάννη Παθιακάκη. Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι που μας απασχολεί ιδιαίτερα. Δεν έχει σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος των δύο ομάδων, και αυτό γιατί η ΑΕΚ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήταν τότε είπε ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων.
Ο Παθιακάκης τόνισε για μία ακόμη φορά ότι ο Πανιώνιος ήταν η πιο δύσκολη κλήρωση σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες: Ο Πανιώνιος έχει εμπειρία στο θεσμό και, τον τελευταίο καιρό, είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ. Για τις απουσίες του Πανιωνίου, που με ρωτάτε, δεν νομίζω ότι θα παίξουν ρόλο, γιατί και εμείς έχουμε απώλειες, όχι μόνο ο Πανιώνιος, οπότε το ματς δεν θα κριθεί εκεί.
Σε ερώτηση κατά πόσο ο στόχος της ΑΕΚ είναι να τελειώσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, απάντησε: Αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες μου. Οχι όμως όπως το είπατε, δηλαδή να τελειώνουμε από το πρώτο ματς. Αυτό εμπεριέχει υπεροψία. Εμείς θέλουμε απλά να εξασφαλίσουμε ένα αποτέλεσμα τέτοιο, ώστε να μην επηρεάζεται το δεύτερο παιχνίδι. Και αυτό είναι μέσα στις δυνατότητές μας. Με αυτή την έννοια είναι καλό που αντιμετωπίζουμε τον Πανιώνιο σε δύο παιχνίδια. Στόχος μας είναι και το μηδέν στην άμυνα, αφού, όταν δέχεσαι γκολ στο γήπεδό σου σε παιχνίδι κυπέλλου, είναι σημαντικό αβαντάζ για τον αντίπαλο.
Ο Γ.Παθιακάκης τόνισε πως, για το στόχο της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα, όλα γίνονται και ότι βάσει προγράμματος και μαθηματικών υπάρχει ελπίδα για την ΑΕΚ: Ακόμη δεν έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας, αλλά πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ακόμα και στην κακή μέρα να βρεθούμε σε κάποιο παιχνίδι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε με άλλους τρόπους, δηλαδή με δύναμη, με πάθος, με αποφασιστικότητα. Καθημερινά, πάντως, βλέπω βελτίωση στην ομάδα, εβδομάδα με τη εβδομάδα. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ μπορεί να παίξει καλύτερα, από την άποψη ό,τι οι παίκτες δεν θα έχουν τόσο άγχος στα υπόλοιπα παιχνίδια από ότι είχαν μέχρι σήμερα. Αν συνυπολογίσουμε και την καλή ψυχολογική κατάσταση και αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει, οι παίκτες μπορούν να δείξουν περισσότερο το ταλέντο τους.
Οσο για την απόφαση των Ατματσίδη και Κασάπη να επιστρέψουν στην Εθνική, ο προπονητής της Ενωσης ανέφερε: Είναι ένα θέμα που πρέπει να το συζητήσετε με τους ίδιους. Εγώ δεν θέλω να ασχοληθώ. Αν έχω παίξει εγώ ρόλο, το ξέρω εγώ και οι παίκτες μου. Είναι όμως καθαρά προσωπικό τους θέμα. Για μένα είναι δίκαιο και σωστό να γυρίσουν, γιατί είναι καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί χαρακτήρες. Για την επιστροφή τους χάρηκα γενικότερα σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου και όχι σαν προπονητής της ΑΕΚ. Μπορεί αύριο να μην είμαι εδώ, το βλέπω όμως σωστό, γιατί οι καλοί παίκτες πρέπει να παίζουν στην Εθνική.
Σχετικά με τη μη χρησιμοποίηση του Σαβέβσκι στη βασική ενδεκάδα δήλωσε: Είχα πει και σε κάποια συνέντευξη που έδωσα πρόσφατα και ρωτήθηκα για τον Σαβέβσκι ότι κάποια στιγμή έρχεται και το πλήρωμα του χρόνου. Αν θα πρέπει να συνεχίσει ή να σταματήσει την καριέρα του, αυτό είναι θέμα δικό του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από τις αγγελίες στην AI: Πώς αλλάζει το παιχνίδι των προσλήψεων το 2026
- Οσμή αερίου στο λεκανοπέδιο: «Πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να αποκτήσουμε ένα… επιστημονικό κόκκινο τηλέφωνο»
- Dogville: Η νέα παράσταση του Άρη Μπινιάρη στο ΔΘΠ
- Το νέο πολιτικό σκηνικό αναθερμαίνει το σενάριο εκλογών το Φθινόπωρο
- Υποστελεχωμένος και υποχρηματοδοτούμενος ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ, μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση πορισμάτων
- Νέες επιθέσεις «αυτοάμυνας» των ΗΠΑ στο Ιράν – Οι Φρουροί λένε πως έπληξαν αμερικανική βάση – Κλιμάκωση στον Λίβανο




