40

Καλύτερη ελληνική ταινία του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ανακηρύχθηκε το Σάββατο από τους Ελληνες κριτικούς κινηματογράφου η Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων του Δήμου Αβδελιώτη.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Αβδελιώδη, ο οποίος είχε προκαλέσει αίσθηση το 1987 με την ταινία του Το δέντρο που πληγώναμε. Το θέμα της πρόσφατης ταινίας του είναι η προσπάθεια ενός αγρονόμου στη Χίο, στη δεκαετία του 60, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εκεί αγροφύλακα, να επιλέξει τον κατάλληλο αντικαταστάτη.


Η ΠΕΚ επέλεξε αυτή την ταινία ως καλύτερη ανάμεσα στις 24 ελληνικές παραγωγές που προβλήθηκαν αυτές τις μέρες στο 40ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο λήγει την Κυριακή με την απονομή των βραβείων του Διεθνούς Διαγωνιστικού του τμήματος.


Τη Δευτέρα θα απονεμηθούν τα κρατικά βραβεία για τον ελληνικό κινηματογράφο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ