Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αριστοφανικές κωμωδίες με «δυνατούς θιάσους» κάνουν το γύρο της Ελλάδας

Αριστοφανικές κωμωδίες με «δυνατούς θιάσους» κάνουν το γύρο της Ελλάδας

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή Τρεις διαχρονικές αριστοφανικές κωμωδίες με πολύ «δυνατούς» θιάσους θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα με κορυφαία στάση τους το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Αχαρνής Μετά τους περσινούς επιτυχημένους «Βατράχους» ο Γιάννης Κακλέας επανέρχεται υπογράφοντας τη σκηνοθεσία της αριστοφανικής κωμωδίας «Αχαρνής». Πρόκειται για ένα έργο κατεξοχήν επίκαιρο που φωτίζει τη δυνατότητα του ανθρώπου να […]

Επιμέλεια: Μαρία Παπουτσή

Τρεις διαχρονικές αριστοφανικές κωμωδίες με πολύ «δυνατούς» θιάσους θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα με κορυφαία στάση τους το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Αχαρνής
Μετά τους περσινούς επιτυχημένους «Βατράχους» ο Γιάννης Κακλέας επανέρχεται υπογράφοντας τη σκηνοθεσία της αριστοφανικής κωμωδίας «Αχαρνής». Πρόκειται για ένα έργο κατεξοχήν επίκαιρο που φωτίζει τη δυνατότητα του ανθρώπου να επιβιώνει στα κρίσιμα όρια της ύπαρξής του.

Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς κ.ά.
Στα Ελληνικά με Αγγλικούς υπέρτιτλους

Η εκκίνηση της περιοδείας της παράστασης θα ξεκινήσει από τη Λάρισα στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Στις 10 και 11 Ιουλίου θα κάνει στάση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Εκκλησιάζουσες
Με την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Εκκλησιάζουσες» ο Γιάννης Μπέζος κάνει την πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα στα Επιδαύρια και σκηνοθετεί τον Γιάννη Ζουγανέλλη που έρχεται στη θέση του Μάκη Παπαδημητρίου.
Μαζί τους: Πάνος Βλάχος, Κωστής Μαραβέγιας (που υπογράφει και τη μουσική), Δανάη Σκιάδη, Λαέρτης Μαλκότσης, Ελένη Μπούκλη, Γιώργος Τσουρής, Μαρίνα Σάττι, Νίκος Μαγδαληνός, Κώστας Κοράκης, κ.ά.
Συμμετέχει 14μελής χορός.

Πρόκειται για το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη το οποίο παρουσιάστηκε περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Η εκκίνηση της περιοδείας θα γίνει στις 4 και 5 Ιουλίου από την Καβάλα, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θα παρουσιαστεί στις 31 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

Νεφέλες
Την αριστοφανική κωμωδία που θα σκηνοθετούσε ο Βασίλης Παπαβασιλείου μερικές εβδομάδες πριν την πρεμιέρα της στο θέατρο Βράχων αποχώρησε και τη θέση του παίρνει ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρατάει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι «Νεφέλες», κατά τον ίδιο τον Αριστοφάνη, ήταν το καλύτερο έργο του. Συγκλονιστικά επίκαιρο, αναλύει αριστοτεχνικά και με καυστικό τρόπο την κρίση της πολιτικής και της ηθικής, καταγράφοντας καταστάσεις που μοιάζει να αναβιώνουν αυτούσιες στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης, πολιτισμικής κατά κύριο λόγο, που βιώνουμε, με τις γνωστές τραγικές οικονομικές συνέπειες.

Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στα Μεγάλα Διονύσια του 423 π.Χ. αποσπώντας το τρίτο βραβείο, δεν παύουν δε να συγκινούν και να ιντριγκάρουν, τυγχάνοντας προνομιακής θεατρικής μεταχείρισης, αφού το θέμα τους αγγίζει και αναλύει παθογένειες που επανέρχονται στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης (Στρεψιάδης), Στέλιος Μαϊνας (Σωκράτης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Φειδιππίδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δίκαιος Λόγος), Τάσος Γιαννόπουλος (Άδικος Λόγος), Αγορίτσα Οικονόμου, Θανάσης Δήμου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Νεφέλη Μαρκάκη, Πάρις Θωμόπουλος, Γιάννης Μίνως, Χριστίνα Σπατιώτη.

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», ενώ κορυφαία στάση της μεγάλης περιοδείας θα είναι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στις 14 και 15 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015.

entertainment.in.gr

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024