Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση με Μπαρόζο και Γιούνκερ είχε ο Κώστας Καραμανλής

Συνάντηση με Μπαρόζο και Γιούνκερ είχε ο Κώστας Καραμανλής

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Eurogoup Ζ.Κλ.Γιούνκερ είχε συναντήσεις ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων εντός του 2009.

28

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και με τον πρόεδρο του Eurogoup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε συναντήσεις ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οικονομική κρίση, με σκοπό να εξασφαλίσει την υποστήριξή τους στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποφύγει τη λήψη νέων οικονομικών μέτρων εντός του 2009.

Στόχος των συναντήσεων αυτών για τον κ. Καραμανλή ήταν να πείσει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της οικονομίας που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποδώσει γρήγορα και σημαντικά αποτελέσματα, δηλώνοντας ταυτόχρονα αποφασισμένος να το εφαρμόσει, χωρίς να υπολογίσει πολιτικό κόστος.

Επίσης, ο πρωθυπουργός αναμενόταν να επισημάνει στις δύο αυτές συναντήσεις του ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να διατηρήσει μια χαλαρή εποπτεία των χωρών που εμφανίζουν υπερβολικό έλλειμμα όσο διαρκεί η κρίση και να μην τις πιέσει για άμεση προσαρμογή στο Σύμφωνο Σταθερότητας, θέτοντας σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα στο εσωτερικό τους.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου θεωρεί ότι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στις χώρες που απειλούνται από την κρίση, και ιδιαίτερα σε αυτές που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ, εγκρίνοντας διευκολύνσεις για να συνεχίσουν να δανείζονται με λογικά επιτόκια, έστω και αν δεν συμφωνήσουν τελικώς στην κοινή έκδοση ευρωομολόγου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024