Κρήτη: Σοβαρά τραυματισμένος ο 37χρονος ορειβάτης στο φαράγγι του Αμπά – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης
Στιγμές αγωνίας για τον ορειβάτη στα Αστερούσια Όρη - Ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής η επιχείρηση διάσωσης του 37χρονου άνδρα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πλευρό και στο πόδι, με τους διασώστες να εκφράζουν ανησυχία για πιθανή εσωτερική αιμορραγία.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του patris.gr, ο τραυματισμός σημειώθηκε κατά την κατάβασή του από το φαράγγι του Αμπά, στην ευρύτερη περιοχή Τρεις Εκκλησιές του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων.
Οι υπόλοιποι περιπατητές που ήταν μαζί του ειδοποίησαν άμεσα την πυροσβεστική για την ασφαλή μεταφορά του.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 19 άτομα από την 3η ΕΜΑΚ και 12 άτομα της ΕΜΟΔΕ, ενώ λόγω του δύσβατου της περιοχής κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή του ελικοπτέρου Super Puma για τη μεταφορά του τραυματία.
Οι αρχές παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να ολοκληρωθεί με ασφάλεια η επιχείρηση διάσωσης.
H περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη και δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσει ασθενοφόρο.
Γι’ αυτό ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου Super Puma, το οποίο αναμένεται να φτάσει από την Αθήνα για να παραλάβει τον τραυματία. Μέχρι τότε ο 37χρονος παραμένει στο σημείο, υπό τη φροντίδα των διασωστών που βρίσκονται δίπλα του.
- Τους 341 τίτλους έφτασε ο Ολυμπιακός – Αναλυτικά τα τρόπαια που έχει κατακτήσει
- Ιράν σε ΟΗΕ: Όλες οι αμερικανικές και ισραηλινές βάσεις στην περιοχή αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους
- Κολωνός: Έγκυος εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της – Προσήχθη ο σύντροφός της
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 12-13: «Ερυθρόλευκο» και αυτό το τρόπαιο!
- ΟΦΗ-ΑΕΛ 3-0: Ο Φούντας με δυο γκολ κλείδωσε τη νίκη από το 7’
- Ισραήλ: Ο στρατός ανακοινώνει νέα πλήγματα στο Ιράν – Δεύτερος τραυματίας από πυρά ιρανικού πυραύλου

