Ιταλία: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της εφημερίδας La Stampa – Άφησαν κοπριά και πέταξαν βιβλία
Οι διαδηλωτές παραβίασαν την κεντρική πύλη των γραφείων της εφημερίδας και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν χαρτιά και βιβλία που βρίσκονταν στα γραφεία
Στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας La Stampa στο Τορίνο της Ιταλίας, εισέβαλαν περίπου εκατό διαδηλωτές οι οποίοι έπαιρναν μέρος σε κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης.
Οι διαδηλωτές παραβίασαν την κεντρική πύλη των γραφείων της εφημερίδας και έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν χαρτιά και βιβλία που βρίσκονταν στα γραφεία. Πολλοί εξ’ αυτών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.
Άφησαν, επίσης, κοπριά έξω από την κεντρική είσοδο. Σημειώνεται ότι σήμερα, Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, Ιταλοί δημοσιογράφοι απεργούν και σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, τα γραφεία είναι σχεδόν άδεια.
Στιγμιότυπο έξω από τα γραφεία της εφημερίδας – Πηγή: La Stampa
«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να αφήσουμε να μας εκφοβίσουν»
Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον διευθυντή της εφημερίδας Αντρέα Μαλαγκούτι και το συντακτικό προσωπικό της «La Stampa», καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση στα κεντρικά γραφεία.
Ακόμη, οι δημοσιογράφοι της La Stampa και η Ένωση Συντακτών Ιταλίας καταδίκασαν το συμβάν τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για επίθεση κατά της ελευθεροτυπίας διερωτώμενοι -παράλληλα- για ποιο λόγο η αστυνομία δεν προστάτεψε την εφημερίδα.
Στιγμιότυπο από την επίθεση στα γραφεία – Πηγή: La Stampa
«Δεν φοβόμαστε, είμαστε δημοσιογράφοι και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς να αφήσουμε να μας εκφοβίσουν», υπογράμμισαν οι δημοσιογράφοι της La Stampa.
«Είμαστε ευγνώμονες για τις πολυάριθμες εκφράσεις αλληλεγγύης που έφτασαν άμεσα στο συντακτικό μας γραφείο», ανέφεραν ακόμη οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας.
Δείτε βίντεο:
Attivisti pro Palestina occupano la sede de “La Stampa”. Cori nella redazione vuota. Leggi https://t.co/eL3dsv2eLC pic.twitter.com/3k9uxAbmuk
— Lo Spiffero (@lo_spiffero) November 28, 2025
- Διάσκεψη κορυφής για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Έκκληση για μία AI «ασφαλή, αξιόπιστη και ακμαία»
- Ολυμπιακός: Έκπληξη από τον Μπαρτζώκα – Μιλουτίνοφ και Τζόουνς στην 12άδα
- Καταγγελία σοκ: Άνδρας φέρεται να βίασε 25χρονη ΑμεΑ – Τον βρήκε η μητέρα της και τον κυνήγησε με μαχαίρι
- Κατέληξε το δίχρονο αγοράκι από την Ιταλία που είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση με κατεστραμμένη καρδιά
- Μιλάνο–Κορτίνα 2026: Ισχυρά έσοδα, αλλά το ταμείο κλείνει με κρατική «ένεση»
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: 10 ημέρες με 57 συναρπαστικά ελληνικά ντοκιμαντέρ





